Jammarkt vraagt voor het eerst entree

Door Redactie op 02-08-2010

NEEDE – Mensen die dit jaar de jammarkt in Neede willen bezoeken moeten betalen. Deze maatregel heeft het stichtingsbestuur van de markt genomen om een financieel gat te dichten. Iedereen betaalt op 18 augustus een bedrag van één euro ook de inwoners van Neede. Het is sinds de oprichting van de jammarkt nog nooit gebeurt dan er entree wordt gevraagd.

Voorzitter Hans Niessink kon afgelopen maandag uitleggen waarom dit besluit is genomen. “De subsidie die we krijgen wordt elk jaar minder. In 2011 moeten we het doen met 2500 euro. En daar kunnen we niet mee rond komen. Daarom vragen we voor het eerst entree. Het geld wordt gebruikt voor amusement en andere extra toevoegingen aan de markt.”

Ook geeft Niessink aan dat het lastig is om ondernemers om een financiële bijdrage te vragen. “Dat komt door de crisis. En we willen ze ook niet lastig vallen. Er komen ongeveer 20.000 mensen naar de markt, als de helft betaalt dan zijn we tevreden. Met dit geld kunnen we in 2011 de jammarkt weer organiseren.”

Een belangrijke vraag is natuurlijk hoe sluit je alle straten af? “We kunnen niet alles afsluiten. In andere dorpen zoals Borculo en Eibergen is het allemaal gemakkelijker. De hoofdwegen sluiten we af en daar staan dan mensen die entree vragen.

Klik hier voor het programma van de jaarlijkse jammarkt.

Update dinsdagmorgen 9.00 uur:
De organisatie van de jammarkt heeft geen vrijwilligers om de bovenstaande opdracht uit te voeren daarom is Crescendo benaderd met de vraag of ze willen helpen met twaalf leden. Crescendo krijgt voor de hulp van 10.30 tot 15.00 uur een bedrag tussen de 1000 en 2000 euro om de kas te spekken. De jammarkt zorgt voor hesjes en dranghekken.

Update dinsdagavond 23.15 uur:
Meerdere ondernemers storen zich aan de manier hoe dit verhaal naar buiten is gebracht. Voor zover bekend zijn de winkelier niet persoonlijk op de hoogte gebracht van dit besluit wat de nodige verwarring veroorzaakt, ze moeten dit lezen in de pers. De redactie van deze site kreeg vanavond een mail van een ‘euro-actiegroep’. Zij gaan Neede tijdens de jammarkt op een speciale manier op de kaart zetten. We weten welke mensen het zijn. Binnenkort een exclusief interview!

Reacties

Er wil al bijna niemand naar Neede komen..
Gaan ze ook nog entree vragen..

mat | 04-08-10 | 13:52

Uit vele reacties blijkt toch de frustratie dat in Neede heel veel evenementen ontzettend goed worden bezocht. Ik denk daarbij de Carnaval, de SEN-feesten, het mid-winter festijn, bollert-brons en zeker ook de jammarkt. Deze evenementen trekken duizenden bezoekers. In omliggende plaatsen wordt al van een geslaagd evenement gesproken als er 100 bezoekers zijn. In Neede zouden we dan spreken van een “geflopt” evenement. Hoezo alles afkraken in Neede!! Ik zie het als jaloezie. Er is geen evenement te bedenken in Eibergen, Borculo noch Ruurlo met meer dan 1000 bezoekers.

wil | 04-08-10 | 15:34

Wil… volgens mij ben je niet goed op de hoogte
onlangs nog in Eibergen:

Have a nice day…
Het bezoekersaantal is flink gestegen vorig jaar kwamen 1200 mensen naar het theater, zaterdag passeerde ruim 2000 muziekliefhebbers de kassa. Op vier podia stonden twintig DJ’s: Steve Rachmad, Petter & Axel Boman, Pitto & Jackmate, Ion Ludwig, Quince Jason Shae, Invite, Yves DeRuyter, Lady Aïda en nog veel meer.

Leo | 04-08-10 | 17:36

Kan beina niet wachtten op jammarkt mein potje worteljam is beina op

Annie | 04-08-10 | 18:01

veel bezoekers kunnen ook wel een potje worteljam gebruiken lees ik hierboven. Alleen door deze bijdragen (ik weet het doe er nu ook zelf aan mee) wordt het al een zeer negatief verhaal. Er is helemaal niets mis mee om een kleine bijdrage te vragen (en dan niet zoals in beltrum euro 3.50 vragen en dan in de optocht ook nog een vrijwillige bijdrage) Het organiseren van allerhande activiteiten is niet iets waar een gemeente standaard geld in hoort te steken en als dit mooie festijn door de entree van euro 1 kan voortbestaan en daar zelfs nog extra dingen voor kan organiseren dan vindt ik dat prima. Ik kom er als needenaar niet ieder jaar maar de entree zal zekere geen belemmering vormen.

gerbert | 04-08-10 | 21:03

PROBLEEM OPGELOST..
Zorg voor betaalde parkeerplekken voor elke bezoekende
auto op de jammarkt.
2,50 per auto is landelijk gezien een superlage prijs.
Elk jaar ongeveer 3000 auto’s die parkeren in Neede
tijdens de jammarkt,7500 euro in de pot.
500 voor de parkeerclub=7000 over+subsidie gemeente
en 2011 is gedekt zonder entreegelden.

henkie | 04-08-10 | 22:31

Ja ja, ’t is wat! 🙂 Goed, ik ook nog maar een keer:

@ wil

Je woont zeker nog maar kort in Berkelland? De Oranjemarkt in Eibergen van afgelopen Koninginnedag trok 25.000 bezoekers en is daarmee (qua bezoekersaantal) het grootste evenement van Berkelland …….

Volgens ‘inwoner’van Berkeland’ was het daarmee overigens geen ‘waardevol’ evenement. Want er werd geen entree geheven 🙂 🙂 🙂

Jeroen | 04-08-10 | 23:47

Als inwoner van Oost Gelre (Groenlo) hebben we hier te maken met 3 grote entree-evenementen. Zwarte Cross, Corso Lichtenvoorde en Slag om Grolle. Voor die eerst mag je entree heffen op een besloten en aangwezen evenemententerrein. Daar is de regelgeving t.a.v. de openbare weg niet van toepassing. Bij het corso, en dit jaar ook bij de Slag om Grolle, wordt officieel ‘een bijdrage’ gevraagd. Juridisch mag de openbare weg niet afgesloten worden en alleen door “tol” weer opengesteld worden. Een dranghek en een hesje helpt hier niets aan. En ten aanzien van de subsidie: volgens mij is het toch voornamelijk een warenmarkt met standhouders die daar staan om geld te verdienen toch? Ik zie daar echt geen reden in om dit met overheidsgeld te sponsoren. Ik snap dat Berkelland de eerste jaren een ondersteuning wil geven, maar dat houdt een keer op. Corso L’voorde wordt gemaakt door vrijwilligers en de Slag G’lo moet ook veel groepen inhuren, maar die komen niet om daar weer veel geld aan te verdienen. Bezoekers betalen all-in prijs voor de ‘bezienswaardigheden’ en niet om nog eens ‘inkopen’ te gaan doen. Neede moet zich nog maar eens goed bezinnen of dit nu wel de beste oplossing is. Succes!

inwoner Oost Gelre | 05-08-10 | 09:09

@jeroen
Eibergen het grootste evenement van Berkelland… Kom op, de jammarkt trekt al jaren tussen de 25 en 30 duizend bezoekers.
Wil heeft gelijk Neede heeft van Berkelland de grootste evenementen, Bollert, Jammarkt, Sen, Oranjepop, Midwinterfestijn. Maar waar we zeuren we over, Eibergen heeft een mooi winkelcentrum, Neede heeft veel evenementen en verenigingen, Borculo heeft een gemeentehuis, laten we het zo houden.

100% Needs | 05-08-10 | 09:56

vrije gift?

topper | 05-08-10 | 17:54

vrije gift +1

M | 05-08-10 | 22:05

Geen jammarkt, maar jam-euro.
Al bijna twee decennia
maakt men in Neede jam voor over de vla.
Dit jaarlijks terugkerend evenement
is in heel Nederland bekend.
Dit mooie dorp in de Achterhoek
kan zich verheugen op heel veel bezoek.
Wat wil de heer Niessink nu: geld of reclame voor Neede
iedereen is toch met deze activiteit tevreden.
Het zou toch jammer zijn en zonde
als de kraampjes er volgend jaar niet meer stonden.
Laten we die euro liever aan een goed doel schenken
persoonlijk zit ik aan de kankerbestrijding te denken.

Margreet Boot | 05-08-10 | 23:08

@margreet

Je snapt het niet, iets organiseren kost geld, de heer Niessink kan hier niets aan doen.
Het is de gemeente die het evenement de nek omdraaid

100% Needs | 06-08-10 | 09:02

In het blad Landleven (augustus) staat een heel artikel over de jammarkt in Neede. Ze sluiten het artikel af met “toegang gratis”

daan | 06-08-10 | 09:55

Die lui van Crescendo die gaan toch echt niet bij de kassa staan, hoorde dat bijna niemand het wil doen, wat denk je Niessink kan er mooi staan

Dorien | 06-08-10 | 13:33

Mensen, het valt mij op dat jullie erg veel tijd hebben voor deze onzin…..misschien kunnen jullie jullie energie positief gebruiken en iets voor de organisatie van de jammarkt betekenen?

jan jans en de kinderen | 06-08-10 | 14:38

jan jans en de kinderen | 06-08-10 | 14:38

hoezo iets voorr de organisatie betekenen??? samen met niessink bij de poort gaan staan???
als het zo door gaat wat ze doordrijven, is er volgendjaar weer een evenement minder in neede
maar met carnaval weer een nieuwe wagen de eurojam wagen, met niessink aan het roer

johan | 06-08-10 | 23:35

vraag gewoon een vrije gift midden in de oudestraat.

mark | 07-08-10 | 09:22

Copyright © 2020 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Getuigen gezocht van Bedrijfsinbraken in Eibergen
EIBERGEN - Tussen maandag 26 oktober 17.30 uur en dinsdagmorgen 27 oktober 07.00 uur zijn er 2 bedrijfsinbraken geweest aan de Mors in Eibergen. De po......
Lees verder »

Brandweermuseum in Borculo past openingstijden noodgedwongen aan
BORCULO - Het Borculose Brandweermuseum heeft haar openingstijden noodgedwongen aan moeten passen. Het covid-19 is nog steeds aanwezig en het brandwee......
Lees verder »

Nieuwe huisstijl voor Careaz
BORCULO - Zorgorganisatie Careaz doet dat waar ze goed in is, wat bij de organisatie past en waar ze in gelooft: zorg leveren aan kwetsbare ouderen me......
Lees verder »

Bohero tot en met 2 november gesloten
BORCULO - Kringloopbedrijf Bohero is per direct gesloten. Een medewerker is positief getest op het corona virus, waardoor zowel de winkel als de innam......
Lees verder »

Attentie voor de mooiste tuinen van Ruurlo
RUURLO – De groep tuinkeurmeesters van Groei en Bloei Berkelland heeft een heel bijzonder jaar achter de rug. Ze waren gewend om met zijn tweeën in de......
Lees verder »

Borculo: Wie mist deze kinderjas?
BORCULO - Wie mist deze kinderjas met maat 128? Deze is in Wijkgebouw De Koppel in Borculo achter gebleven.......
Lees verder »

Bankpas gevonden in Borculo
BORCULO - Op de Veemarkt in Borculo is een bankpas gevonden. Deze ligt nu bij CIGO Esther. ......
Lees verder »

Voedselbank-actie in Eibergen
EIBERGEN - Op zondag 1 november houdt de diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank. Ook ......
Lees verder »

Activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers in Berkelland
BERKELLAND - Elke eerste woensdag van de maand van 18.30 tot 20.30 uur organiseert "Voormekaar Berkelland" een activiteit speciaal voor jonge mantelzo......
Lees verder »

Wat doe jij om inbrekers buiten te houden?
BERKELLAND - Jaarlijks worden in Nederland ruim 40.000 woningbraken gepleegd. Politie en justitie doen er alles aan om dit te voorkomen. Met de juist......
Lees verder »

GGD Gezondheidsmeter 2020
BERKELLAND - In het najaar van 2020 voeren alle GGD'en een gezondheidsonderzoek uit: de GGD Gezondheidsmeter 2020. In onze regio ontvangen bijna 60.00......
Lees verder »

Bankpas gevonden bij Scouting gebouw in Geesteren
GEESTEREN - Wie is zijn bankpas verloren. Gevonden in het bos bij het scouting gebouw in Geesteren Gld......
Lees verder »

Columns Marcel & Monique

Column Monique Weiden: Het seizoen loopt ten einde….
BELTRUM - De dagen worden korter, de avonden kouder en het duurt niet lang meer of we belanden in de herfst en voor we het weten zitten we alweer onde......
Lees verder »

Fratsen snoetkap`n
NEEDE - Gedoo is dat toch um dee mondkapjes oftewal snoetkap`n. De leu dee der verstand van hebt of denkt te hemmen blieft deroaver an `t ouwehoeren. ......
Lees verder »

Fratsen wat mot ie der met an
NEEDE - Gedoo hebt wie dervan de leste tied, `t lik wal of ieder der moar wat hen dut. Grappenmakerhaus holt zich neet an de regels en past dan noatie......
Lees verder »

Column Monique Weiden: Kleinvee
BELTRUM - Ik heb volgens mij in de afgelopen columns al de nodige dieren voorgesteld. Volgens mij heb ik het nog niet over onze varkens gehad en niet ......
Lees verder »

NUB TV

film: Erika Klein Kranenbarg heeft een “klik” met Berkelland

Ondernemend Berkelland

Hoveniersbedrijf Krabbenborg & Eco Cultuurtechniek slaan handen in een
BORCULO - Na de overname van hoveniersbedrijf Krabbenborg in februari 2013 door Koerselman Boomverzorging is Rutger Elbrink in maart 2020 eigenaar ge......
Lees verder »

Dierendag vier je met Welkoop!
EIBERGEN - Als echte dierenliefhebber heb je het natuurlijk al omcirkeld in je agenda: 4 oktober is het Werelddierendag. Dé dag om je huisdier eens le......
Lees verder »

Eddy Groot Zevert 25 jaar bij Scharenborg Beltrum
BELTRUM - Een klein feestje vandaag (woensdag 9 september) bij Scharenborg Beltrum B.V. Eddy Groot Zevert is namelijk vandaag al 25 jaar in dienst bi......
Lees verder »

Boerderijwinkel Bosheurne voor over (h)eerlijke streekproducten
BARCHEM – Een bedrijf starten midden in de coronacrisis, je moet het maar durven. Eigenlijk overkwam het Gert en Gersina Tessemaker uit de buurtschap ......
Lees verder »

Nieuw in Eibergen: Friet Enzo
EIBERGEN - Eibergen heeft er sinds kort een cafetaria bij. Broers Giovanni (20) en Ducan (25) de Koning waren al een tijdje op zoek naar een geschikte......
Lees verder »