Sloop café de Krekel vandaag begonnen

Door Redactie op 01-11-2010

tn_Afbeelding nieuw Roy 24987EIBERGEN – De sloop van café De Krekel is maandagmorgen van start gegaan. Sloopbedrijf Ardesch uit Kloosterhaar is begonnen met de voorgevel van het pand. De weg is vandaag afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de sloop komt er asbest vrij dat wordt door Ardesch – een bedrijf dat gespecialiseerd is in opruiming van brandschades en asbest – vakkundig opgeruimd.

Afgelopen week was er nog veel kritiek op de sloopplannen van het pand. Het hele café gaat tegen de vlakte alleen de fundering blijft intact.

Op 29 augustus werd het café aan de Grotestraat verwoest door brand.

Foto’s Roy Nijman:

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Reacties

Het is niet zozeer een tip maar een oproep om ons te verzetten tegen de sloop van de Krekel. Eerst roepen dat het pand niet wordt gesloopt, een paar weken later lees je dat er een sloopvergunning is afgegeven. De PvdA gaat er vragen over stellen en ook de Historische Kring zal zich niet ongemoeid laten. Waar ik al bang voor was dreigt te gebeuren namenlijk, sloop. De wat oudere Eibergenaren weten dat er in het verleden al genoeg is gesloopt. We zijn destijds al opgezadeld met het meest afzichtelijke pand (Scapino) in Eibergen, dat had er eigenlijk nooit mogen komen, althans niet op die plek. Als we het belangrijk vinden om historische panden te behouden dan zullen we ons tegen verdere sloop moeten verzetten. Als we geen signaal geven moeten we achteraf niet zeuren dat er weer historisch pand is verdwenen. Men kan mij niet wijsmaken dat de huidige gevel van De Krekel niet behouden kan blijven. Hopelijk zijn er meer mensen die er zo over denken, laat dat dan blijken.

HANS | 01-11-10 | 13:44

Er is helaas al genoeg waardevolle historie naar de kloten geholpen en zoals je ziet helpt zeuren ook niet. Maar als ik zie wat ” vakkundig opgeruimd ” inhoud gaat het nog wel enkele dagen duren.

Henk | 01-11-10 | 15:47

Tijden en regels veranderen!! Slopen die handel. Tegenwoordig denkt iedereen maar overal inspraak in te hebben. Het zal jou woning/pand maar zijn waarover de medemens gaat beslissen over er wat ermee mag/gaat gebeuren.
Kijk naar Groenlo en hun vestingstad gebeuren?

Bob | 01-11-10 | 16:09

Wat een onzin om het hele gebouw te slopen. Die gevel was echt nog wel te redden(en de rest misschien ook?). Welke idioot heeft deze beslissing genomen. zo’n historisch pand krijg je nooit meer terug!

yv | 01-11-10 | 16:41

je hebt helemaal gelijk hans . Ik geloof toen ze het benauwsd kregen voor problemen laten we maar vast gan slopen kan dat in ieder geval niet mis gaan en zijn we van het gezeur af. ik zou zeggen voorgevel in organieke staat terug bouwen en schade verhalen op gemeente. Het is te zot voor woorden.

fons | 01-11-10 | 16:46

de gevel van de Krekel, was nog best mooi.
wel jammer dat hij nu moet worden gesloopt 🙁

Sam | 01-11-10 | 17:22

Volkomen met je eens Hans.
Gelukkig heb ik nog wat foto’s van het pand toen het nog Bastille heette, wat is daar wat afgelachen zeg.
Ik zie Peter nog steeds zitten, aan de bar vastgeketend met een paar handboeien, hoelang hij er gezeten heeft kan ik me niet meer herinneren, hij was er in ieder geval voor de brand uit :-)).
Het blijft een treurig gebeuren.
Ik ben niet het type dat in lokale kranten de sloopvergunningen in de gaten houd, maar je hebt me met dit verhaal wel wakker geschut.
Red de historische panden.

Alex | 01-11-10 | 17:31

Gebruiken ze de oude stenen weer om het op te bouwen ??
Er zijn wel oude panden gesloopt maar zijn elders weer opgebouwd . Kijk maar in de Hagen : Museum van Eibergen, pand achter bloemist Bjorn en Marieke………..
Vraag Herman Schepers maar eens die weet er nog wel een paar te staan.

waterrat | 01-11-10 | 17:48

Hans: volkomen met je eens. Ongebrijpelijk dat dit zo maar kan. Klaarblijkelijk is er geen of nauwelijks historisch besef bij de gemeente Berkelland. Men doet maar wat. Eerst kwam dat foeilelijke badhuis (Scapino) er al en nu dit.

Als er op één of andere manier actie kan worden ondernomen (voor zover er nog iets mogelijk is), doe ik mee. Het was één van de mooiste nog overgebleven oude pandjes in de Grotestraat.

Arnoud | 01-11-10 | 18:10

slopen en nieuw opbouwen gaat sneller en goed koper, dan renoveren weg met die oude rommel

hoi | 01-11-10 | 18:31

Probeer mijn kinderen te leren hoe waardevol geschiedenis is…. jammer,… dat de gemeente dit zo tegenwerkt…..

Vera | 01-11-10 | 18:33

mijn broer heeft daar nog uitgezonden:D
Jammer dat het nu gesloopt word!!

ruurlo | 01-11-10 | 20:50

Zo te zien leeft het pand meer onder de mensen, dan het pand als cafe.
En wat dan door brandstichting verloren gaat.
Zeker de laatste jaren was het een cafe met weinig klanten en veel eigenaars.
Terwijl het in sommige andere cafe,s best druk is daar dicht in die buurt.
Moet nog zien of dt weer een cafe gaat worden in de toekomst.

Rex | 01-11-10 | 23:57

Als de krekel in een dusdanige staat is dat het moet worden afgebroken dan zij het zo.
Het zou heel jammer zijn als er een modern gebouw neer gezet wordt.
Hopelijk zetten ze een gebouw neer dat bij de omgeving past.

Toon | 02-11-10 | 16:11

Dit slopen is gewoon een overrompelings tactiek van het snelle bedrijfsleven en daar is de ambtenarij met al zijn regeltjes en wetten niet tegen opgewassen.
Het is heel simpel: je moet eerst plannen maken en het vergunningen traject laten passeren en vervolgens pas een sloopvergunning in behandeling nemen.
Helaas is dit nu een gepasseerd station.

Henk | 02-11-10 | 10:36

Henk | 02-11-10 | 19:27

Wat een drukte. Misschien was het pand wel mooi maar de kleuren van de kozijnen en de deur worden nu in ieder geval veranderd. BAH…..dat achterlijk groen en geel zag er niet uit en was voor heel veel mensen een afschrikking om er naar binnen te stappen. Voor mij in ieder geval. Misschien ook een reden dat het er de laatste jaren niet druk was. Misschien de buitenkant nu iets aantrekkelijker maken en dat kan best met een karakteristieke voorgevel maar maak het aantrekkelijk dan krijg je ook meer mensen binnen, wordt het drukker en gaat niet de ene na de andere uitbater failliet.

Ikke | 03-11-10 | 10:13

jammer dat “ikke” niet zijn naam vermeld want dan wordt dit weer een anonieme klaag reactie en is het gedoemd te mislukken.. Maar je opmerkingen zijn we zinvol dus graag je naam vermelden, misschien wordt er wat mee gedaan!
groetjes naar ikke van frans

frans | 04-11-10 | 12:37

ten eerste ben ik het volkomen eens met de reactie van “HANS | 01-11-10 | 13:44 ”

Zie ook onderstaande link omtrend de eventuele verkoop van het gemeente huis.

http://www.nieuwsuitberkelland.nl/2010/10/gemeente-wil-villa-smits-weer-verkopen/

nu willen ze het oude gemeente huis ook al verkopen. als ze dat doen heb je ook geen idee wat er mee gebeurd. voor het zelfde geld komt er een of ander kantoor in of erger nog een serie appartementen. met als gevolg dat het zodanig wordt verbouwd dat de hele sfeer van het pand van binnen weg is.

Het lijkt er op dat het louter een financiële kwestie is. Aangezien dat hele berkeland een grote financiële rotzooi is denk ik dat ze de boel liever gesloopt zien dan ergens een historische waarde of wat dan ook aan hangen. Want dat betekend dat er ook van uit de gemeente geld beschik maar moet komen.
Er is dus geen geldt voor het behoud van een stuk cultureel erfgoed. Maar er wordt straks wel voor miljoenen aan euro’s in een nieuw gemeente huis gestoken.

walter | 06-11-10 | 16:59

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Statiegeldactie Coop Ruurlo levert 684,60 euro op voor Basisschool De Driesprong
RUURLO - Basisschool De Driesprong in Ruurlo heeft een mooie opsteker gekregen van supermarkt Coop en zijn klanten. Op dinsdag 2 maart kwam bedrijfsle......
Lees verder »

Extra tegemoetkoming voor inwoners met plotselinge inkomensdaling
BERKELLAND - Inwoners die door corona een groot deel van hun inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen een extra tegemoetkoming van de gemeente krijgen. De T......
Lees verder »

Agem laat Achterhoek samen én lokaal zonnepanelen inkopen.
BERKELLAND - Agem Energieloket biedt particuliere woningbezitters in de Achterhoek collectief inkoopvoordeel voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze '......
Lees verder »

Topdrukte op Sportpark Dijkhoek
BORCULO - Afgelopen zaterdag heeft v.v. DEO uit Borculo een start gemaakt met de invulling van de zaterdagen voor de jeugd, aangezien er geen competi......
Lees verder »

Covid-vaccinaties door de huisartsenpraktijken in Berkelland (vaccin: AstraZeneca) medio maart 2021.
BERKELLAND - Mensen met overgewicht (BMI van 40 of hoger) en geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18-64 jaar) komen in aanmerking voor de vaccinatie......
Lees verder »

Ilse al 15 jaar werkzaam bij Keurslagerij Kuenen in Ruurlo
RUURLO - Er was een feestje vandaag bij Keurslagerij Kuenen in Ruurlo. Trouwe medewerkster Ilse is namelijk vandaag precies 15 jaar werkzaam bij de s......
Lees verder »

K.V. Olympia Borculo organiseert Kangoeroe Klup voor de aller jongsten
BORCULO - Verschillende spelletjes doen en lekker bewegen, waarbij plezier voorop staat en natuurlijk met een knipoog naar de korfbalsport. Dat doen z......
Lees verder »

Robbin Klein Bruinink verlengt contract bij FC Eibergen vrouwen
EIBERGEN - De trainer van het eerste vrouwenteam van FC Eibergen, Robbin Klein Bruinink, heeft zijn contract met een seizoen verlengd. Het seizoen 20......
Lees verder »

Grootschalige peiling over duurzame energie in de Achterhoek
ACHTERHOEK - Van 1 t/m 21 maart 2021 vindt een grootschalige online peiling plaats over duurzame energie in de Achterhoek via achterhoek.swipocratie.......
Lees verder »

Succesvolle pilot Powervrouwen afgerond
BERKELLAND - Vandaag kregen alle vrouwen die mee hebben gedaan aan het traject Powervrouwen een certificaat. Burgemeester Joost van Oostrum reikte dez......
Lees verder »

Kringloopwinkel Bohero in Borculo gaat weer open
BORCULO -  De winkel en de inname van goederen van Humanitaire Kringloopwinkel Bohero gaan weer op vanaf dinsdag 9 maart.  Bezoek aan de win......
Lees verder »

‘Maak je eigen stripverhaal’ bij BIEBlab Kunstwijs
BERKELLAND – Op woensdag 17 en woensdag 24 maart organiseert BIEBlab Kunstwijs twee online workshops. Deze interactieve workshop staat in het teken va......
Lees verder »

Columns Marcel & Monique

Fratsen wetten en regels
NEEDE - Wetten en regels wurdt in disse tied sneller an e past as ooit te veuren. Veural degene die `t veur `t zeggen hebt past constant de regels en ......
Lees verder »

Fratsen aparte dinge
NEEDE - In disse wondere aparte tied van beparkingen hebt wij ok allemoale iets mear tied um te leazen. As ie vulle least wurd ie vanzelf ok luk wieze......
Lees verder »

Fratsen gelukkig
NEEDE - Gelukkig moar `t nieuwe joar kump deran, 2020 was achterof eigenlijk `n joar vol gemas. Deur `t virus kwam onze dagelijkse gang van zaken behe......
Lees verder »

Column Monique Weiden: Melkproductieregistratie (MPR)
BELTRUM - Onze melkkoeien produceren zeer hoogwaardige melk die aan heel veel voorwaarden moet voldoen, maar die ook onder zeer scherp toezicht van ve......
Lees verder »

NUB TV

film: Actie “Beleg in Berkelland” gesprek met Erna Koeslag en Richard Grevelink


BERKELLAND – De ondernemersverenigingen van Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo organiseren samen met Bedrijvenkring Berkelland en de gemeente Berkelland de actie ‘Beleg in Berkelland’. Een actie om juist nu onze ondernemers die deze Coronatijd hard worden getroffen te steunen! Als inwoner van Berkelland kan men met deze actie de eigen winkelier ondersteunen en helpen om de lockdown periode te overleven. Door de aankoop van een waardebon krijgen de winkeliers nu financiële ruimte, terwijl de tegenprestatie pas later geleverd hoeft te worden.

De actie ‘Beleg in Berkelland’ is op 2 februari 2021 gestart. Met behulp van de gemeente verschijnt in week 5, 6,7 en 8 een paginagrote advertentie in een regionaal weekblad waarin onder meer staat welke ondernemers deelnemen. Via de afgedrukte QR code kan de consument bij de winkel(s) naar keuze online een waardebon aanschaffen welke na aankoop toegestuurd wordt. De betreffende waardebonnen zijn alleen geldig voor de winkel(s) waarin ze gekocht zijn en kunnen na de lockdown periode in de winkel(s) worden verzilverd.

Hoe werkt het?
Ga naar http://www.bedrijvenkringberkelland.nl/actie/ en koop een waardebon bij een van de deelnemende ondernemer(s). Reken de waardebon rechtstreeks bij de betreffende ondernemer af (contant, via Tikkie, pinnen of overschrijving). Na ontvangst van het bedrag ontvang je de bon per mail, post of thuisbezorging. Zodra de lockdown voorbij is, kun je de geïnvesteerde bon verzilveren bij de ondernemer.

Investeer nu in ons mooie Berkelland en koop een bon bij een van de deelnemende ondernemers. Ben je een Berkellandse ondernemer en wil ook aansluiten? Dat kan! Ga naar http://www.bedrijvenkringberkelland.nl/actie/ en meld je aan!

Meer informatie en de deelnemende ondernemers vind je op: https://bedrijvenkringberkelland.nl/actie/

Ondernemend Berkelland

Nieuws uit Berkelland helpt: Taza Borculo
 Nieuws uit Berkelland helpt Taza Borculo BORCULO - Het zal voor veel mensen een rustige jaarwisseling worden. In alle opzichten anders dan anders. E......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01
Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01 Net als met Kerst zullen wij weer heerlijke borrelplankjes voor jullie bereiden voor Oudejaarsdag! Een heer......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice
Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice NEEDE - Wij verkopen op 31 december aan de Borculoseweg ( bij het ijzeren hek naast de AH) oliebol......
Lees verder »

Online Muziekbingo bij De Klok in Eibergen
EIBERGEN - In deze rare tijden is het voor ondernemers erg belangrijk om creatief te zijn. Ook vele ondernemers uit Eibergen komen met leuke en uniek......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Helmink Wonen Eibergen 
Nieuws uit Berkelland helpt: Helmink Wonen Eibergen  Tijdens de lockdown zijn wij telefonisch per mail en app bereikbaar. Artikelen kunnen via de......
Lees verder »