Sloop café de Krekel vandaag begonnen

Door Redactie op 01-11-2010

tn_Afbeelding nieuw Roy 24987EIBERGEN – De sloop van café De Krekel is maandagmorgen van start gegaan. Sloopbedrijf Ardesch uit Kloosterhaar is begonnen met de voorgevel van het pand. De weg is vandaag afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de sloop komt er asbest vrij dat wordt door Ardesch – een bedrijf dat gespecialiseerd is in opruiming van brandschades en asbest – vakkundig opgeruimd.

Afgelopen week was er nog veel kritiek op de sloopplannen van het pand. Het hele café gaat tegen de vlakte alleen de fundering blijft intact.

Op 29 augustus werd het café aan de Grotestraat verwoest door brand.

Foto’s Roy Nijman:

no images were found

Reacties

Het is niet zozeer een tip maar een oproep om ons te verzetten tegen de sloop van de Krekel. Eerst roepen dat het pand niet wordt gesloopt, een paar weken later lees je dat er een sloopvergunning is afgegeven. De PvdA gaat er vragen over stellen en ook de Historische Kring zal zich niet ongemoeid laten. Waar ik al bang voor was dreigt te gebeuren namenlijk, sloop. De wat oudere Eibergenaren weten dat er in het verleden al genoeg is gesloopt. We zijn destijds al opgezadeld met het meest afzichtelijke pand (Scapino) in Eibergen, dat had er eigenlijk nooit mogen komen, althans niet op die plek. Als we het belangrijk vinden om historische panden te behouden dan zullen we ons tegen verdere sloop moeten verzetten. Als we geen signaal geven moeten we achteraf niet zeuren dat er weer historisch pand is verdwenen. Men kan mij niet wijsmaken dat de huidige gevel van De Krekel niet behouden kan blijven. Hopelijk zijn er meer mensen die er zo over denken, laat dat dan blijken.

HANS | 01-11-10 | 13:44

Er is helaas al genoeg waardevolle historie naar de kloten geholpen en zoals je ziet helpt zeuren ook niet. Maar als ik zie wat ” vakkundig opgeruimd ” inhoud gaat het nog wel enkele dagen duren.

Henk | 01-11-10 | 15:47

Tijden en regels veranderen!! Slopen die handel. Tegenwoordig denkt iedereen maar overal inspraak in te hebben. Het zal jou woning/pand maar zijn waarover de medemens gaat beslissen over er wat ermee mag/gaat gebeuren.
Kijk naar Groenlo en hun vestingstad gebeuren?

Bob | 01-11-10 | 16:09

Wat een onzin om het hele gebouw te slopen. Die gevel was echt nog wel te redden(en de rest misschien ook?). Welke idioot heeft deze beslissing genomen. zo’n historisch pand krijg je nooit meer terug!

yv | 01-11-10 | 16:41

je hebt helemaal gelijk hans . Ik geloof toen ze het benauwsd kregen voor problemen laten we maar vast gan slopen kan dat in ieder geval niet mis gaan en zijn we van het gezeur af. ik zou zeggen voorgevel in organieke staat terug bouwen en schade verhalen op gemeente. Het is te zot voor woorden.

fons | 01-11-10 | 16:46

de gevel van de Krekel, was nog best mooi.
wel jammer dat hij nu moet worden gesloopt 🙁

Sam | 01-11-10 | 17:22

Volkomen met je eens Hans.
Gelukkig heb ik nog wat foto’s van het pand toen het nog Bastille heette, wat is daar wat afgelachen zeg.
Ik zie Peter nog steeds zitten, aan de bar vastgeketend met een paar handboeien, hoelang hij er gezeten heeft kan ik me niet meer herinneren, hij was er in ieder geval voor de brand uit :-)).
Het blijft een treurig gebeuren.
Ik ben niet het type dat in lokale kranten de sloopvergunningen in de gaten houd, maar je hebt me met dit verhaal wel wakker geschut.
Red de historische panden.

Alex | 01-11-10 | 17:31

Gebruiken ze de oude stenen weer om het op te bouwen ??
Er zijn wel oude panden gesloopt maar zijn elders weer opgebouwd . Kijk maar in de Hagen : Museum van Eibergen, pand achter bloemist Bjorn en Marieke………..
Vraag Herman Schepers maar eens die weet er nog wel een paar te staan.

waterrat | 01-11-10 | 17:48

Hans: volkomen met je eens. Ongebrijpelijk dat dit zo maar kan. Klaarblijkelijk is er geen of nauwelijks historisch besef bij de gemeente Berkelland. Men doet maar wat. Eerst kwam dat foeilelijke badhuis (Scapino) er al en nu dit.

Als er op één of andere manier actie kan worden ondernomen (voor zover er nog iets mogelijk is), doe ik mee. Het was één van de mooiste nog overgebleven oude pandjes in de Grotestraat.

Arnoud | 01-11-10 | 18:10

slopen en nieuw opbouwen gaat sneller en goed koper, dan renoveren weg met die oude rommel

hoi | 01-11-10 | 18:31

Probeer mijn kinderen te leren hoe waardevol geschiedenis is…. jammer,… dat de gemeente dit zo tegenwerkt…..

Vera | 01-11-10 | 18:33

mijn broer heeft daar nog uitgezonden:D
Jammer dat het nu gesloopt word!!

ruurlo | 01-11-10 | 20:50

Zo te zien leeft het pand meer onder de mensen, dan het pand als cafe.
En wat dan door brandstichting verloren gaat.
Zeker de laatste jaren was het een cafe met weinig klanten en veel eigenaars.
Terwijl het in sommige andere cafe,s best druk is daar dicht in die buurt.
Moet nog zien of dt weer een cafe gaat worden in de toekomst.

Rex | 01-11-10 | 23:57

Als de krekel in een dusdanige staat is dat het moet worden afgebroken dan zij het zo.
Het zou heel jammer zijn als er een modern gebouw neer gezet wordt.
Hopelijk zetten ze een gebouw neer dat bij de omgeving past.

Toon | 02-11-10 | 16:11

Dit slopen is gewoon een overrompelings tactiek van het snelle bedrijfsleven en daar is de ambtenarij met al zijn regeltjes en wetten niet tegen opgewassen.
Het is heel simpel: je moet eerst plannen maken en het vergunningen traject laten passeren en vervolgens pas een sloopvergunning in behandeling nemen.
Helaas is dit nu een gepasseerd station.

Henk | 02-11-10 | 10:36

Henk | 02-11-10 | 19:27

Wat een drukte. Misschien was het pand wel mooi maar de kleuren van de kozijnen en de deur worden nu in ieder geval veranderd. BAH…..dat achterlijk groen en geel zag er niet uit en was voor heel veel mensen een afschrikking om er naar binnen te stappen. Voor mij in ieder geval. Misschien ook een reden dat het er de laatste jaren niet druk was. Misschien de buitenkant nu iets aantrekkelijker maken en dat kan best met een karakteristieke voorgevel maar maak het aantrekkelijk dan krijg je ook meer mensen binnen, wordt het drukker en gaat niet de ene na de andere uitbater failliet.

Ikke | 03-11-10 | 10:13

jammer dat “ikke” niet zijn naam vermeld want dan wordt dit weer een anonieme klaag reactie en is het gedoemd te mislukken.. Maar je opmerkingen zijn we zinvol dus graag je naam vermelden, misschien wordt er wat mee gedaan!
groetjes naar ikke van frans

frans | 04-11-10 | 12:37

ten eerste ben ik het volkomen eens met de reactie van “HANS | 01-11-10 | 13:44 ”

Zie ook onderstaande link omtrend de eventuele verkoop van het gemeente huis.

http://www.nieuwsuitberkelland.nl/2010/10/gemeente-wil-villa-smits-weer-verkopen/

nu willen ze het oude gemeente huis ook al verkopen. als ze dat doen heb je ook geen idee wat er mee gebeurd. voor het zelfde geld komt er een of ander kantoor in of erger nog een serie appartementen. met als gevolg dat het zodanig wordt verbouwd dat de hele sfeer van het pand van binnen weg is.

Het lijkt er op dat het louter een financiële kwestie is. Aangezien dat hele berkeland een grote financiële rotzooi is denk ik dat ze de boel liever gesloopt zien dan ergens een historische waarde of wat dan ook aan hangen. Want dat betekend dat er ook van uit de gemeente geld beschik maar moet komen.
Er is dus geen geldt voor het behoud van een stuk cultureel erfgoed. Maar er wordt straks wel voor miljoenen aan euro’s in een nieuw gemeente huis gestoken.

walter | 06-11-10 | 16:59

Copyright © 2020 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Bankpas gevonden in Borculo
BORCULO - Op de Veemarkt in Borculo is een bankpas gevonden. Deze ligt nu bij CIGO Esther. ......
Lees verder »

Voedselbank-actie in Eibergen
EIBERGEN - Op zondag 1 november houdt de diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank. Ook ......
Lees verder »

Activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers in Berkelland
BERKELLAND - Elke eerste woensdag van de maand van 18.30 tot 20.30 uur organiseert "Voormekaar Berkelland" een activiteit speciaal voor jonge mantelzo......
Lees verder »

Wat doe jij om inbrekers buiten te houden?
BERKELLAND - Jaarlijks worden in Nederland ruim 40.000 woningbraken gepleegd. Politie en justitie doen er alles aan om dit te voorkomen. Met de juist......
Lees verder »

GGD Gezondheidsmeter 2020
BERKELLAND - In het najaar van 2020 voeren alle GGD'en een gezondheidsonderzoek uit: de GGD Gezondheidsmeter 2020. In onze regio ontvangen bijna 60.00......
Lees verder »

Bankpas gevonden bij Scouting gebouw in Geesteren
GEESTEREN - Wie is zijn bankpas verloren. Gevonden in het bos bij het scouting gebouw in Geesteren Gld......
Lees verder »

Heeft uw bedrijf een pittige energierekening? Niet nodig volgens Achterhoek Onderneemt Duurzaam
EIBERGEN/NEEDE - Bedrijven in Eibergen en Neede ontvangen dit najaar een zakje peperzaadjes in de brievenbus. Het is een actie van Achterhoek Onderne......
Lees verder »

Gemeente Berkelland wil sanering asbestdaken stimuleren
BERKELLAND - De gemeente Berkelland wil blijven streven naar een asbestvrij Berkelland. Daarvoor is het belangrijk actief de sanering van asbestdaken ......
Lees verder »

Mailadres medewerker Sportfederatie Berkelland gehackt
BERKELLAND - Van de Berkellandse Sportfederatie kregen wij dit bericht. "Helaas is het mailadres van Quenda gehackt. Mocht u een mail hebben ontvangen......
Lees verder »

Burgernet: Kinderen vermist in Groenlo
GROENLO - De politie Oost-Gelre heeft dinsdagavond 20 oktober om 21.48 uur een burgernet melding uitgedaan. Er worden 2 kinderen vermist vanuit G......
Lees verder »

‘Samen bouwen aan een bruisend centrum van Borculo’
BORCULO - Het centrum van Borculo krijgt de komende jaren een impuls. De Taskforce Borculo Leef! heeft met inwoners en belanghebbenden een visieplan v......
Lees verder »

Weekcijfers RIVM: 123 vastgestelde corona besmettingen in Berkelland, 2 sterfgevallen
BERKELLAND - In de periode van 13 t/m 20 oktober zijn er 123 officiële corona besmettingen vastgesteld in de Gemeente Berkelland. Dat heeft het RIVM d......
Lees verder »

Columns Marcel & Monique

Column Monique Weiden: Het seizoen loopt ten einde….
BELTRUM - De dagen worden korter, de avonden kouder en het duurt niet lang meer of we belanden in de herfst en voor we het weten zitten we alweer onde......
Lees verder »

Fratsen snoetkap`n
NEEDE - Gedoo is dat toch um dee mondkapjes oftewal snoetkap`n. De leu dee der verstand van hebt of denkt te hemmen blieft deroaver an `t ouwehoeren. ......
Lees verder »

Fratsen wat mot ie der met an
NEEDE - Gedoo hebt wie dervan de leste tied, `t lik wal of ieder der moar wat hen dut. Grappenmakerhaus holt zich neet an de regels en past dan noatie......
Lees verder »

Column Monique Weiden: Kleinvee
BELTRUM - Ik heb volgens mij in de afgelopen columns al de nodige dieren voorgesteld. Volgens mij heb ik het nog niet over onze varkens gehad en niet ......
Lees verder »

NUB TV

film: Erika Klein Kranenbarg heeft een “klik” met Berkelland

Ondernemend Berkelland

Hoveniersbedrijf Krabbenborg & Eco Cultuurtechniek slaan handen in een
BORCULO - Na de overname van hoveniersbedrijf Krabbenborg in februari 2013 door Koerselman Boomverzorging is Rutger Elbrink in maart 2020 eigenaar ge......
Lees verder »

Dierendag vier je met Welkoop!
EIBERGEN - Als echte dierenliefhebber heb je het natuurlijk al omcirkeld in je agenda: 4 oktober is het Werelddierendag. Dé dag om je huisdier eens le......
Lees verder »

Eddy Groot Zevert 25 jaar bij Scharenborg Beltrum
BELTRUM - Een klein feestje vandaag (woensdag 9 september) bij Scharenborg Beltrum B.V. Eddy Groot Zevert is namelijk vandaag al 25 jaar in dienst bi......
Lees verder »

Boerderijwinkel Bosheurne voor over (h)eerlijke streekproducten
BARCHEM – Een bedrijf starten midden in de coronacrisis, je moet het maar durven. Eigenlijk overkwam het Gert en Gersina Tessemaker uit de buurtschap ......
Lees verder »

Nieuw in Eibergen: Friet Enzo
EIBERGEN - Eibergen heeft er sinds kort een cafetaria bij. Broers Giovanni (20) en Ducan (25) de Koning waren al een tijdje op zoek naar een geschikte......
Lees verder »