Opbouw kermis Eibergen al in volle gang!

tn_Afbeelding nieuw Roy 28395EIBERGEN – In het centrum wordt vanaf woensdagavond met man en macht gewerkt om de kermis optijd klaar te krijgen. René Duursma (kermisexploitant) heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt (zie video). Ook de bestuursleden van Stichting Draaimolen zijn er klaar voor. “Het beloofd een mooie kermis te worden. We hebben mooi weer besteld”, lacht Niek Boevink.

Rond 18.00 uur arriveerde de eerste attracties op de Brink. Één van de trekkers moet toch wel de Booster worden. De mega kermisattracie staat tegenover boekenhandel Gellekink. Journalist Roy Nijman ging een kijkje nemen met het programmaboekje in zijn hand. Oeps, er staat een fout in (zie video).

Muziekliefhebbers kunnen tijdens de Eibergse kermis hun hart ophalen. Vanaf vrijdagavond is het podium bij de ABN AMRO geopend voor bands. De bekende band AC/Dixi en Out of Range zullen er vanaf 21.00 uur zijn. Waar ook veel over gesproken wordt in het dorp is: ‘Eibergen Live’.

Zaterdagavond zullen alleen maar Eibergse talenten het podium betreden. Boevink: “We hebben speciaal voor ’s avonds terrasheaters aangeschaft. Mensen hoeven dus niet in de kou te staan.” Zondag zal er weer een warenmarkt zijn in en rondom de Grotestraat. Mannenkoor Leedvermaak is van 13.00 tot 15.00 uur op het podium te vinden.

Maandag wordt de kermis afgesloten met een ‘eurodag’. Verschillende DJ’s waaronder The Unexplained (Senaka) en Wessel Bottenberg zullen op het podium te horen zijn. Voor het volledige programma: www.stichtingdraaimolen.nl.

Eerdere berichten: Stichting gaat eigen waterput beheren
                                 Munten zijn tijdens kermis overal welkom

Update donderdagavond 21.30 uur:
Stichting Draaimolen laat via Twitter weten dat het optreden van AC/Dixi niet door gaat. De zanger heeft een zware keelontsteking opgelopen. De band ’n keer wat anders’ neemt het vrijdagavond over.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1937]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1936]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven