Disco Cornerhouse keert heel even terug

cornerhouse-goedEIBERGEN – Het is dit jaar precies vijfentwintig jaar geleden dat disco Cornerhouse in Eibergen zijn deuren heeft gesloten. Van 1966 tot 1986 was de Eibergse disco een begrip in de regio en zelfs daarbuiten. “Ik weet nog goed dat in die tijd de naam Cornerhouse zelfs in Amsterdam bekend was. Als je in Amsterdam bent geweest dan moest je de wallen gezien hebben. In Eibergen was dat het Cornerhouse”, zegt oud-uitbater Jan Ruessink met een smile op zijn gezicht.

De tijden van het Cornerhouse – die destijds naast café het Wapen aan de J.W. Hagemanstraat zat – gaan op 24 september voor het eerst na de sluiting weer herleven. Ruessink (63) heeft een initiatiefgroep opgericht. Zijn vrouw Trudy, Ienke Burgers, Marga Vink en Henk Heinneman steken de koppen bij elkaar en gaan een reünie organiseren. Allemaal hebben ze wat met de bekende disco.

Neem bijvoorbeeld Henk Heinneman . Hij stond meer dan zeven jaar als DJ achter de draaitafel. “Ik weet nog goed dat veel jongeren er niet mochten komen van hun ouders omdat er wiet gerookt werd. Toch deden ze dat stiekem. Maar enkele ouders kwamen een kijkje nemen en trokken hun kinderen zo van de dansvloer. Het was niet zomaar een disco alles kon.”

“We hebben een prachtige tijd gehad. Maar er waren ook minder leuke dingen. Burgemeester Cappetti die toen actief was wilde onze zaak sluiten. Volgens hem gebeurden er dingen die niet door de beugel konden. Ik ben regelmatig bij hem op kantoor geweest. Mijn voorstel was om de burgemeester een weekend achter de bar te zetten om zo te laten zien wat er allemaal gebeurd. Maar dat wilde de burgemeester niet. Sinds die tijd heb ik niets meer van hem gehoord”, aldus Ruessink.

Vink: “Er zijn zoveel leuke verhalen te vertellen over toen. Ik doe er nog één. Als het Cornerhouse ’s nachts ging sluiten dan zaten de mensen vaak nog even op straat om een praatje te maken. We hadden dan vaak trek. Bakker Hengeveld was die nachten altijd brood aan het bakken. We haalden dan een paar hele broden en die verdeelden we dan. Prachtig veel mensen zullen dit nog herkennen.”

Cornerhouse was één van de eerste disco’s in Eibergen. Het was altijd een enorme publiekstrekker. Op 24 september vanaf 21.00 uur kunnen de bezoekers van toen elkaar weer treffen bij café de Bengel waar vroeger Cornerhouse zat.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven