Veel klachten over kapotte straatlampen

BERKELLAND – Bij de redactie van NUB komen de laatste dagen veel klachten binnen over defecte straatlantaarns. Er zijn zelfs hele straten waar ’s avonds en ’s nachts de straatlampen niet branden. En dat levert gevaarlijke of onveilige situaties op. Inwoners aan de Meidoornstraat in Eibergen voelen zich niet meer veilig.

“Hier branden de lampen al zeker drie weken niet. Woensdag zijn er mensen bezig geweest om de lantaarns te maken. Maar dat is niet gelukt. Ik voel me niet meer veilig als ik ’s avonds mijn hond uitlaat. Ook trekt dit inbrekers aan”, aldus een buurtbewoner. Maar de Meidoornstraat is niet de enige straat waar alle lampen niet branden. In de Wilhelminastraat, Nieuwstraat, Beatrixstraat en een deel van de Marktstraat in Neede doen de straatlantaarns het ook niet. De gemeente Berkelland geeft aan dat het voor veel mensen niet duidelijk is waar klachten gemeld moeten worden.

De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl is vrijdag persoonlijk uitgenodigd op het gemeentehuis in Borculo. Daar willen ambtenaren nog eens goed uitleggen hoe het meldingssysteem in elkaar zit. En wie er verantwoordelijk is. Maar het is toch niet zo moeilijk? Op de website van de gemeente Berkelland staat duidelijk: een melding doorgeven. Of u belt gewoon 0545-250250!

Nog een paar meldingen over defecte straatlantaarns: N18 bij Helmink (Eibergen), Beltrumseweg (Eibergen), Kruiskamplaan (Eibergen), Kerkstraat (Borculo). Doen de lantaarns het bij u in de straat ook niet mail dan naar [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven