Wandelvierdaagse gaat 4 juni van start

EIBERGEN – De Eibergse ijsvereniging organiseert onder auspiciën van KNBLO ‘Wandelsportorganisatie Nederland’ dit jaar voor de 29ste keer de avond-wandelvierdaagse in Eibergen. De wandelweek wordt dit jaar gehouden in week 23, van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni. Hierbij is de maandagavond weer als reserve avond bedoeld voor wandelaars die een andere avond verhinderd zijn.

De routes hebben elke avond een lengte van 15, 10 en 5 kilometer. Voor de kleinste wandelaars is er, alleen onder begeleiding, elke avond ook een route van ongeveer 2,5 kilometer beschikbaar. De start op maandag tot en met donderdag is voor alle afstanden telkens om 18.30 uur. Het vertrek- en eindpunt van de routes is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is weer het Pickerplein bij de Pickerhal. Nieuw dit jaar: Op vrijdagavond is het vertrekpunt en het eindpunt in het openluchttheater. Het verzamelpunt is dit jaar weer aan de Vogelenzangstraat.

De start op vrijdag is hierbij als volgt: de 15 en 10 kilometer wandelaars vertrekken om 18.00 uur, de 5 kilometer wandelaars om 19.00 uur. De 2,5 kilometer wandelaars vertrekken pas om 19.30 uur. Het bestuur is er wederom in geslaagd weer vijf nieuwe routes samen te stellen over bestaande en nieuwe wegen en paden door het buitengebied van Eibergen. Hierbij worden de volgende delen en buurtschappen bezoeken: Maandagavond voert de route door buurtschap Olden Eibergen. Dinsdagavond vindt de officiële start plaats. De route voert de wandelaars door Holterhoek. Woensdagavond bezoekt de wandelkaravaan De Bijenkamp en Mallum. Hierbij nemen de 15 km lopers nog stukje van Rietmolen mee.

Donderdagavond laten de wandelaars hun voetsporen achter op ’t Loo. De 15 km route doorkruist tevens het Hoonesbos. Vrijdagavond bezoeken de wandelaars de buurtschap Holterhoek en het gebied rondom Het Kerkloobos. De route brengt de wandelaars daarmee naar het verzamelpunt, op het speelveld aan de Vogelenzangstraat.

Van hieruit begint om ongeveer 20.30 uur de feestelijke intocht door het dorp. Hierbij zullen dit jaar de muziekverenigingen Euphonia en  De Eendracht uit Haarlo voor de muzikale begeleiding zorgen. Via een rondgang door het centrum eindigt de wandelvierdaagse evenals vorig jaar weer in het openluchttheater, waarna de traditionele afsluiting zal plaatsvinden.

Om op maandag- en dinsdagavond op tijd te kunnen starten worden de deelnemers dringend verzocht zich bij voorkeur in te schrijven bij het V.V.V.-kantoor aan de Kerkstraat 3A.  Dit is mogelijk tot en met zaterdag 2 juni.

Voor het volbrengen van vier avonden wandelen is er een medaille  (1 t/m 10, 15, 20, 25 enz.) of een volgnummer beschikbaar. Ook is het mogelijk om één avond mee te wandelen. De hele week zal de MVP (Mobile Verband Post) van de EHBO aanwezig zijn. Ten Harkel: ”Op donderdagavond verwachten we zo’n 40 bewoners van de zorginstelling De Meergaarden met rolstoelen en begeleiders die de 2½ kilometer route gaan volgen. Na deze wandeling volgt een muzikale verrassing.”

Ook ‘Nordic Walking’ wandelaars zijn welkom. Informatie is te vinden op: www.landelijkwandelprogramma.nl  en  www.avondvierdaagse.nl. Bij voorinschrijving bedragen de deelnamekosten: voor jeugd t/m 12 jaar  € 4,00 en voor 13 jaar en ouder  € 5,00. Bij inschrijving aan het startbureau zijn de prijzen €  1,00 hoger.

De jeugdleden van De Eibergse ijsvereniging kunnen alleen gratis deelnemen tegen inlevering van de lidmaatschapskaart bij het V.V.V.-kantoor tijdens de voorinschrijving.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven