Wandelvierdaagse gaat 4 juni van start

Door Redactie op 24-05-2012

EIBERGEN – De Eibergse ijsvereniging organiseert onder auspiciën van KNBLO ‘Wandelsportorganisatie Nederland’ dit jaar voor de 29ste keer de avond-wandelvierdaagse in Eibergen. De wandelweek wordt dit jaar gehouden in week 23, van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni. Hierbij is de maandagavond weer als reserve avond bedoeld voor wandelaars die een andere avond verhinderd zijn.

De routes hebben elke avond een lengte van 15, 10 en 5 kilometer. Voor de kleinste wandelaars is er, alleen onder begeleiding, elke avond ook een route van ongeveer 2,5 kilometer beschikbaar. De start op maandag tot en met donderdag is voor alle afstanden telkens om 18.30 uur. Het vertrek- en eindpunt van de routes is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is weer het Pickerplein bij de Pickerhal. Nieuw dit jaar: Op vrijdagavond is het vertrekpunt en het eindpunt in het openluchttheater. Het verzamelpunt is dit jaar weer aan de Vogelenzangstraat.

De start op vrijdag is hierbij als volgt: de 15 en 10 kilometer wandelaars vertrekken om 18.00 uur, de 5 kilometer wandelaars om 19.00 uur. De 2,5 kilometer wandelaars vertrekken pas om 19.30 uur. Het bestuur is er wederom in geslaagd weer vijf nieuwe routes samen te stellen over bestaande en nieuwe wegen en paden door het buitengebied van Eibergen. Hierbij worden de volgende delen en buurtschappen bezoeken: Maandagavond voert de route door buurtschap Olden Eibergen. Dinsdagavond vindt de officiële start plaats. De route voert de wandelaars door Holterhoek. Woensdagavond bezoekt de wandelkaravaan De Bijenkamp en Mallum. Hierbij nemen de 15 km lopers nog stukje van Rietmolen mee.

Donderdagavond laten de wandelaars hun voetsporen achter op ’t Loo. De 15 km route doorkruist tevens het Hoonesbos. Vrijdagavond bezoeken de wandelaars de buurtschap Holterhoek en het gebied rondom Het Kerkloobos. De route brengt de wandelaars daarmee naar het verzamelpunt, op het speelveld aan de Vogelenzangstraat.

Van hieruit begint om ongeveer 20.30 uur de feestelijke intocht door het dorp. Hierbij zullen dit jaar de muziekverenigingen Euphonia en  De Eendracht uit Haarlo voor de muzikale begeleiding zorgen. Via een rondgang door het centrum eindigt de wandelvierdaagse evenals vorig jaar weer in het openluchttheater, waarna de traditionele afsluiting zal plaatsvinden.

Om op maandag- en dinsdagavond op tijd te kunnen starten worden de deelnemers dringend verzocht zich bij voorkeur in te schrijven bij het V.V.V.-kantoor aan de Kerkstraat 3A.  Dit is mogelijk tot en met zaterdag 2 juni.

Voor het volbrengen van vier avonden wandelen is er een medaille  (1 t/m 10, 15, 20, 25 enz.) of een volgnummer beschikbaar. Ook is het mogelijk om één avond mee te wandelen. De hele week zal de MVP (Mobile Verband Post) van de EHBO aanwezig zijn. Ten Harkel: ”Op donderdagavond verwachten we zo’n 40 bewoners van de zorginstelling De Meergaarden met rolstoelen en begeleiders die de 2½ kilometer route gaan volgen. Na deze wandeling volgt een muzikale verrassing.”

Ook ‘Nordic Walking’ wandelaars zijn welkom. Informatie is te vinden op: www.landelijkwandelprogramma.nl  en  www.avondvierdaagse.nl. Bij voorinschrijving bedragen de deelnamekosten: voor jeugd t/m 12 jaar  € 4,00 en voor 13 jaar en ouder  € 5,00. Bij inschrijving aan het startbureau zijn de prijzen €  1,00 hoger.

De jeugdleden van De Eibergse ijsvereniging kunnen alleen gratis deelnemen tegen inlevering van de lidmaatschapskaart bij het V.V.V.-kantoor tijdens de voorinschrijving.

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Extra voorstellingen Stokkums Toneel
REGIO - Vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten, heeft het Stokkums Toneel besloten om een extra voorstelling te geven op: Vrijdag 3 & zate......
Lees verder »

Filmavond in Beltrum
BELTRUM - Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur vertoont de Commissie Ontmoeting & Inspiratie de film Lion, in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk......
Lees verder »

6 tips voor een nieuw interieur in huis
BERKELLAND - Nieuw interieur in huis kan het design nieuw leven inblazen en het laten voelen alsof de woning net helemaal opnieuw is gebouwd. Deze ze......
Lees verder »

Crescendo Neede presenteert: Thank you for the music
NEEDE - Op zaterdag 11 februari geeft het orkest van Crescendo Neede, in samenwerking met de Twentse Politie Kapel, een concert in de Grote Kerk in Ne......
Lees verder »

Jaarlijkse subsidie aanvragen dienen vóór 31 maart bij de gemeente binnen te zijn
BERKELLAND - De jaarlijkse subsidieaanvragen voor muziek, zang, dans, toneel, dorpsböke, jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, sport en vorming en educ......
Lees verder »

Geesterens Belang start met inloopspreekuur
GEESTEREN - Als dorpsbelangen vereniging heeft Geesterens Belang een tweeledig doel. Zij wil graag de tradities en de authenticiteit van het dorp besc......
Lees verder »

GroenLinks Berkelland zoekt kandidaten voor het ‘Groene Lintje’
BERKELLAND - GroenLinks Berkelland wil met het uitreiken van een Groen Lintje organisaties of mensen die zich sterk hebben gemaakt voor duurzame ......
Lees verder »

Motel Westcoast zingt Eagles in Theater ’t Spieker
EIBERGEN - Muziekblad OOR schreef: ‘Zelden vier stemmen gehoord die zo goed bij elkaar passen met zo’n hoog niveau’. Daar tekent de formatie Motel Wes......
Lees verder »

Streekvervoer staakt volgende week vijf dagen
BERKELLAND - Het streekvervoer gaat vanaf volgende week maandag in het hele land staken. Dat meldt vakbond CNV, nadat werkgevers niet hadden gereageer......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank op zondag 5 februari in Neede
NEEDE - Bij de Voedselbank Oost Achterhoek zijn er 24 chauffeurs, die elke week naar vaste leveranciers in de regio gaan om voedsel op te halen maar ......
Lees verder »

Geen tegenstander voor klootschietvereniging ’t Broek uit Ruurlo
BERKELLAND - Het wordt spannend met nog twee wedstrijden te gaan in de Landelijke Straatcompetitie klootschieten. Er zijn nog 3 ploegen die aanspraak......
Lees verder »

Patrick te Voortwis nieuwe trainer GSV’63
GEESTEREN - Patrick te Voortwis neemt deze zomer het stokje over van Mark Reinders als trainer van GSV’63. Dat maakte voorzitter Erwin Ketting vooraf......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

NUB TV

Boeren feliciteren FrieslandCampina in Borculo met verjaardag


BORCULO – De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Borculo bestaat 125 jaar, wat reden was voor Achterhoekse melkveehouders om woensdagochtend langs te komen met een bloemetje én een feestelijke banner. De boeren, die als lid onderdeel zijn van het internationale bedrijf, hopen zo de banden aan te halen. “Een mooi moment vanuit de boeren die bij ons zijn aangesloten”, vindt locatiedirecteur Eric Hassink.

“We zijn hier ooit begonnen met een boterfabriek, later kaas, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot wat je nu ziet staan.” Behalve een felicitatie, was het voor de boeren een manier om de banden aan te halen. Volgens Gerbert Boenink, voorzitter van de districtsraad van het bedrijf in de Achterhoek, is dat nodig: “De verbinding tussen de leden en de mensen die hier werken is minder geworden. Vroeger werkten de zonen en dochters allemaal in die fabriek. Wij willen die verbinding terugbrengen.” De locatiedirecteur herkent het verhaal. “Ik denk dat de band in het verleden misschien wel hechter geweest is, toen was het echt lokaal gericht”, zegt Hassink. “Het bedrijf is internationaler geworden, misschien zijn we ook wel wat uit elkaar gegroeid, maar de contacten zijn nog steeds goed.” Boenink: “In een coöperatie is net als in een familie veel discussie, er zijn continu mensen die iets vinden. In globaliteit zijn mensen tevreden, maar er zijn ook zeker kritische leden, dat is goed.”

‘Gezonde toekomst’
Hoewel er vanwege de stikstofcrisis bij sommige veehouders zorgen zijn over de toekomst, ziet de fabriek de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Zuivel in zijn algemeenheid heeft denk ik nog steeds een ongelofelijk mooie toekomst”, aldus Hassink, die aangeeft dat de locatie in Borculo onder meer kindervoeding en medische producten produceert. “Die breedheid zorgt ervoor dat we echt een gezonde toekomst tegemoet gaan.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »