Leiding Wolinkweg zo lek als een mandje

HAARLO – Bewoners aan de Wolinkweg zijn boos op waterbedrijf Vitens. Voor de vierde keer in een week tijd is er in de straat een waterleiding geknapt. Gevolg: bij de mensen kwam uren geen water uit de kraan. Afgelopen dinsdagavond (5 juni) was het weer raak. Ter hoogte van de kerk ontstond er een spontane breuk. “Vanmorgen en vorige week woensdagmorgen en avond zaten we ook al uren zonder water. Het lijkt wel Afrika, doet ie ’t of doet ie ’t niet. We maken er maar grapjes over maar ondertussen balen we als een stekker”, laat een bewoner woensdagavond weten.

“Niet alleen deze week was het raak, het komt zeker twee keer per jaar voor dat we zonder water zitten. De leiding is gewoon oud en volgens ons aan vervanging toe.” Buurtbewoners hebben een mail gestuurd richting Vitens met vragen over de breuken in de straat. Ook pleiten de Haarloërs voor een nieuwe waterleiding. “We hebben vanavond weer flessen en emmers gevuld met water, we zijn bang dat morgen de boel weer knapt!”

Niet alleen de waterleiding aan de Wolinkweg is slecht, ook aan de Deventer Kunstweg, Dennenweg en de Eibergseweg (tegenover Burgers Inn) is er kort geleden een breuk geweest. De bewoners hopen dat Vitens de klachten nu serieus neemt.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2800]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven