Woning in Borculo met hakenkruis beklad

dsc04379BORCULO – Zaterdagmorgen (16 juni) deed mevrouw van de Brug een schokkende ontdekking. Ze constateerde dat er een groot hakenkruis op haar woning aan de Deugenweerd was gespoten. “Onze buurvrouw zag het vanmorgen en melde het direct. De dader heeft met graffiti het kruis op ons rolluik aangebracht. Te gek voor woorden, wie doet nou zoiets? Of ik vijanden heb? Nee, ik heb met niemand trammelant.” Van de Brug denkt dat jongeren het kruis op het luik hebben gespoten.

“We laten het nog even zitten totdat de politie poolshoogte heeft genomen. We hebben via internet aangifte gedaan en hopen dat politie Berkelland dit snel behandeld.” Woensdagavond was het ook al raak in de straat toen zijn meerdere containers omver getrapt. Of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben is onbekend.

Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Deugenweerd? Of weet u meer over deze vandalisme? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Update dinsdag 19 juni 20.00 uur:
Ook een apotheek aan de Deugenweerd, een dokterspraktijk aan de Beethovenstraat en een omleidingsroutebord aan de Graaf Wichmanstraat werden bespoten met graffiti.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2827]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven