Oogstdag in Eibergen is ‘stiekem’ gestart

tn_pre-oogstdag-4EIBERGEN – De Eibergse Oldtimer Club heeft vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur een voorproefje gehouden van de oogstdag die op 19 augustus gaat plaatsvinden in Mallum. Het oogsten van de rogge gebeurde stiekem – zonder aankondigingen in de media – toch kwam NUB erachter. Met een zicht en een ouderwetse maaimachine gingen de mannen te werk op het ‘kamp’ aan de Mallumse Molenweg. Ze hadden de smaak flink te pakken binnen een paar uur was de rogge ‘verdwenen’ (zie foto’s en video).

Toeristen en voorbijgangers stapten even van de fiets om het stukje nostalgie te bewonderen. Tevens kregen ze tekst en uitleg over het maaien en binden van de rogge. Er werden door de aanwezigen heel wat foto’s en filmpjes gemaakt. Veel kiekers keken op van het mooie stukje dat aangelegd is door de VAN en de Eibergse Oldtimer Club. “Moet je die zonnebloemen zien, en die andere bloemen. Een uniek stukje in Eibergen”, roept een toeschouwer. Reporter Jeroen Sloot was voor NUB ter plaatse en maakte onderstaande video- en fotoreportage.

Op 19 augustus haalt de bovenstaande organisatie alles uit de kast om een gezellige oogstdag te organiseren. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. Naast het oogsten zijn er meerdere activiteiten voor jong en oud.

Eerdere bericht: Nieuw evement in Eibergen: Oogstdag

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2975]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven