Brandweer haalt het raadsel boven water

dsc09205EIBERGEN – Het gesprek van de dag in Eibergen: Wat voor zwaar object ligt er in de Berkel? Veel inwoners waren nieuwsgierig na het lezen van het bericht op deze site en ook de brandweer van Eibergen wilde graag weten wat er op de bodem lag. Daarom gingen de vrijwilligers van post Eibergen donderdagavond opnieuw op onderzoek uit. Bij de spoorbrug werd rond 19.30 uur wederom een poging gewaagd om het zware object uit de Berkel te trekken. Dit keer werd naast het oppervlaktereddingsteam ook een duiker ingezet. Maar wat zat er aan het oranje touw?

Tijdens het takelen werd al snel duidelijk dat het niet om een object ging. Een anker – dat aan het touw zat – was vast komen te zitten aan een geteerde kabel. Maar hoe kwam het anker (met touw) in de Berkel terecht? Enkele aanwezige jongeren konden daar snel antwoord op geven. “Wij hebben dinsdag met het anker een scooter uit de Berkel getrokken. Daarna bleef het anker haken achter een voorwerp. We hebben het gewoon in het water laten liggen.”

Het anker werd losgemaakt van de kabel en door postcommandant Martijn Boeijink overgedragen aan de jongeren. Naast het anker werden er ook nog een aantal gedumpte autobanden uit het water gehaald. Waar de geteerde kabel voor gebruikt wordt is onbekend. Brandweer Eibergen gaat bij de gemeente informeren waar de dikke kabel voor dient.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3054]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven