Wijkagent waarschuwt voor WiFi-misbruik

BORCULO – Wijkagent Eric Knol heeft afgelopen weekend meerdere personen gecontroleerd op misbruik van een WiFi-verbinding in Borculo. Volgens de wijkagent komt het steeds vaker voor dat ‘misbruikers’ illegale praktijken uitvoeren met de verbinding. Politiewoordvoerster Esther Naber is op de hoogte van het verhaal en legt hieronder uit.

”Na aanleiding een melding van een beveiligingsbedrijf was de politie geattendeerd op een aantal personen die zich bij een bedrijf ‘verdacht’ leken op te houden in een auto, maar dit bleek niet het geval. Men stond (ook) geparkeerd in de buurt van een woning, en van die woning werd de onbeveiligde draadloze internetverbinding gebruikt om te internetten.”

Naber: ”Naar inschatting van de wijkagent waren de personen op een ‘gewone’ manier aan het internetten, en was geen sprake van verdachte of strafbare handelingen. Dan volgen dus ook geen sancties vanuit de politie. De waarschuwing van de wijkagent was bedoeld voor een ieder die een onbeveiligde draadloze internetverbinding heeft. Al dan niet bewust mensen mee laten liften op zo’n verbinding zonder dat gebruikers iets illegaals doen is op zich niet erg, maar het kan ook zo zijn dat iemand zonder dat je het merkt strafbare handelingen op internet pleegt op jouw verbinding.”

”En dat kan wél problemen opleveren voor de eigenaar van de  verbinding. Kortom, je internetverbinding beveiligen met een wachtwoord is toch echt het beste.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven