Needs Sinterklaas Journaal op deze site!

NEEDE – Het sinterklaasfeest in Neede wordt dit jaar anders gevierd dan u gewend bent. Anders is misschien niet het juiste woord, maar wel uitgebreider. In juli 2012 hebben een tiental organisaties meegewerkt aan ‘Zomer in Gelderland’, een programma van Omroep Gelderland. Neede stond de gehele dag in de picture op zowel de radio als voor de TV van Omroep Gelderland. Tijdens deze dag hebben de deelnemers € 1000,00 gewonnen.

Een mooi bedrag dat de tien Needse verenigingen en instellingen besteden aan een bijzonder sinterklaasfeest op vrijdag 30 november. Sinterklaas komt zaterdag 17 november aan in Neede. Voorafgaand daaraan kunt u met uw kind(eren) het Needs Sinterklaas Journaal volgen via Nieuwsuitberkelland.nl. Er komen in totaal vier uitzendingen (zie de data hieronder).

De Needse scholen krijgen de gelegenheid om het journaal overdag op school te tonen. De uitzendingen zijn vanaf circa 18.00 uur online te zien op Nieuwsuitberkelland.nl. Na de intocht vormt de sinterklaasviering op 30 november het volgende hoogtepunt van het sinterklaasfeest. Deelnemende kinderen krijgen dan een programma voorgeschoteld vanaf 18.30 uur, welke tot circa 21.00 uur zal duren en gratis toegankelijk is.

Programma: 18.30 uur, Startbijeenkomst in Stroets Bakstudio&zo aan de Borculoseweg (zaal open 18.00 uur), 19.00 uur,  start lampionoptocht met sint ensPieten (Borculoseweg, Oudestraat, Busplein, Huize de Kamp), 9.45 uur,  aankomst Huize de Kamp. (is het enge beest op de vlucht?), 19.45 – 20.45, bezichtiging slaapkamer van de sint, rijmkamer, en pakjeskamer. Ca. 21.00 uur sint gaat slapen en einde programma. De organisatie gaat ervan uit dat de kinderen tussen 18.30 en 21.00 uur worden vergezeld door een ouder/verzorger.

Het programma wordt ondersteund door: NCG de Vlearmuze, Needse Gymnastiek Vereniging, Needse Vrijwillige Brandweer, Ondernemers Vereniging Neede, Oranjepop, Podium Neede, SEN’76, Scouting Neede, Sportclub Neede, en St. Nationale Jammarkt, Drukkerij Ened, Elite Salade, Etos.

Gemeente Berkelland, Nieuwsuitberkelland.nl, Rabobank Neede e.o., Sinterklaasmuseum Neede, Stroets Bakstudio&zo, Survival Neede, Swing’pieten’Masters, Test12, Tranen met Tuiten, en VideoJan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven