ProWonen knapt weer veertien huizen op

BORCULO – Aan de rand van wijk De Koppel in Borculo, aan de Burgemeester Bloemersstraat, is ProWonen begonnen met de renovatie van veertien woningen. De witte woningen in deze straat krijgen een complete opknapbeurt. De buitenwanden en het dak worden van binnenuit de woning geïsoleerd.

Er worden nieuwe kozijnen, voorzien van HR++ glas aangebracht, de zachtboard plafonds worden vervangen door gipsplaten en de houten woonkamervloer wordt vervangen door een geïsoleerde betonvloer. Daarnaast vernieuwt ProWonen de keuken, het toilet en de badkamer. Voor zes woningen geldt een complete plattegrondwijziging. Bij deze woningen wordt de badkamer verplaatst naar de verdieping. Er komt hier een apart toilet op de begane grond. Bij de andere acht woningen was een wijziging in de plattegrond niet nodig. Die woningen hadden al een badkamer op de eerste verdieping.

De renovatie is zo ingrijpend dat bewoners tijdelijk hun huis moeten verlaten. Zij verhuizen voor een periode naar een wisselwoning of een zogenoemde woonunit. De renovatie van de veertien woningen aan de Burgemeester Bloemersstraat is onderdeel van Wijkplan De Koppel.

In dit wijkplan zijn, in de eerste fase, 72 woningen gesloopt, worden 86 woningen gebouwd en krijgen 81 woningen groot onderhoud of renovatie. Het renovatieproject van de witte woningen is het zesde project in de eerste fase van het wijkplan. Aannemingsmaatschappij Friso Oost bv voert de werkzaamheden uit.

Zij werken zes weken aan een blok van twee woningen. ProWonen verwacht dat de renovatie volgend jaar zomer klaar is.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven