Winterswijkseweg wordt ludiek geopend

EIBERGEN – De gloednieuwe Winterswijkseweg in Eibergen is zaterdag 8 december één lange atletiekbaan. Vanaf 10.30 uur is het ruim baan voor het loopevenement ‘De Winterse 5’. Daarmee wordt niet alleen de weg officieel geopend, het is tegelijk ook de start van een inzamelingsactie voor 3FM Serious Request. Al het inschrijfgeld gaat daar naar toe. Het idee voor deze ludieke actie komt van het projectteam NTP-Infra uit Enschede, gemeente Berkelland en Anacon-Infra te Borculo. In samenwerking met de Atletiekvereniging ASV Eibergen zijn de handen ineen geslagen om dit evenement op poten te zetten.

Bij de ‘De Winterse 5’ kunnen drie verschillende afstanden worden gelopen: 5, 3 en 1 Engelse mijl. De starttijden zijn 10.30 uur voor de 5, 11.15 uur voor de 3 en 11.45 uur voor de 1 mijl. Het inschrijfgeld bedraagt € 7 voor de 5, € 4 voor de 3 en € 2 voor de 1 Engelse mijl. Voor de volledigheid: een Engelse mijl is ongeveer  1,6 kilometer.

Inschrijven kan via de website www.asveibergen.nl/sr2012. Daar is ook alle verdere informatie over ‘De Winterse 5’ beschikbaar. Overigens: lopers kunnen zich zowel individueel als in teams (bijvoorbeeld als bedrijf) inschrijven. Kosten voor de bedrijvenloop bedragen €  75 per team.

De organisatie hoopt een bedrag van zo’n € 3000,– binnen te halen voor Serieus Request en daarmee voor het Rode Kruis. Dankzij heel veel lopers natuurlijk, maar het is ook mogelijk om via www.kominactie.nl/winterse5  rechtstreeks geld te doneren aan ‘De Winterse 5’.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven