Groot en uniek kerstconcert in Joriskerk

BORCULO – Op zaterdag 15 december geeft het Algemeen Gemengd Koor een bijzonder kerstconcert in de Joriskerk in Borculo. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat om 19.30 uur open. Kaarten kosten 10 euro (inclusief drankje na afloop) en zijn verkrijgbaar bij de leden van het AGK, bij Tabakshop Neurink of vanaf 19.30 uur in de Joriskerk.

Op het programma staan een indrukwekkende Argentijnse mis, de Misa Criolla. Daarnaast is Navidad Nuestra te beluisteren, het kerstverhaal op muziek dat zich in dit geval op de Argentijnse pampa’s afspeelt. Beide werken zijn van de hand van de wereldberoemde Argentijnse componist Ariel Ramírez. Toen in de jaren ’60 het verbod op een mis in de volkstaal werd opgeheven, componeerde Ramírez de bekende Misa Criolla. Hierin gebruikt hij de ritmes van de indianen en van de criollos (creolen), de nakomelingen van de diverse immigranten.

Hoogtepunt van de avond is de uitvoering van de Navidad Nuestra. Navidad Nuestra is een kerstcantate die bestaat uit zes delen met verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het klassieke kerstverhaal vertellen. De scènes zijn gesitueerd in Argentinië: Jozef en Maria trekken over de pampa’s naar Bethlehem en de herders komen uit een klein dorpje in de Argentijnse provincie La Rioja.

Voor deze avond heeft het AGK versterking gekregen van een aantal projectleden. Zij hebben de stukken een paar maanden lang samen met de leden van het AGK ingestudeerd. Luís Oliva speelt hierbij gitaar en neemt de solopartij voor zijn rekening. De zangers worden muzikaal ondersteund met de verschillende instrumenten die voor Argentijnse klanken en ritmes moeten zorgen.

Na afloop van het concert kan er onder het genot van een glas glühwein nog gezellig worden nagepraat. ’s Avonds staat er tevens een koperen bus in de kerk, waarmee het AGK graag geld voor Serious Request wil inzamelen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven