Herdertjestocht bij de drie VCO-scholen

EIBERGEN – Op woensdag 19 december houden de Driesprong, Willem Sluiterschool en de Julianaschool een herdertjestocht. Deze herdertjestocht is voor de kinderen van de drie scholen en hun familie. De tocht vertrekt vanaf de Driesprong. Deze tocht start vanaf zes uur.

Deze herdertjestocht wordt één keer in de vier jaar georganiseerd door de drie scholen. Vier jaar geleden namen de drie scholen het initiatief om deze tocht te organiseren voor de kinderen en hun familie. Dit was zo’n succes dat de scholen hebben besloten dit één keer in de vier jaar te doen. De families vertrekken deze keer vanaf de Driesprong.

De gezinnen van de Driesprong vertrekken vanaf zes uur, die van de Willem Sluiterschool vanaf half 7 en de gezinnen van de Julianaschool vertrekken vanaf 7 uur. Daar volgen zij de lichtjes naar de stallen waar steeds een stukje van het kerstverhaal wordt uitgebeeld. Er zijn vijf stallen en het verhaal eindigt bij het kind in de kribbe.

Uiteindelijk komen de deelnemers weer op Driesprong terug. Daar kunnen ze gezellig napraten onder het genot van een lekker kopje koffie en thee. Voor de kinderen is er ook iets lekkers. Ook is er heerlijke glühwijn.

”Wij willen ook een goed doel steunen. Dit jaar hebben we gekozen voor Serious Request waarmee we hopen dat de babysterfte wordt teruggedrongen. Op het schoolplein staat hiervoor een bus. Hierin  kunnen mensen een vrije gift geven”, meldt Dinie Bouwmeester.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven