Spuitgasten helpen theater uit de brand!

tn_dsc02861EIBERGEN – Dikke pech voor het openluchttheater. In de nacht van zondag op maandag is al het water – voor de aanleg van de ijsbaan – weggelopen (gebeurde vorig jaar ook al). Raph Schouten: “We hebben de afvoerleiding in de put een tijd terug netjes afgesloten met een speciale bal. Deze is vannacht helaas geknapt.” De ijsmeesters kwamen meteen in actie en belde Dusseldorp en de brandweer. Dusseldorp heeft ’s ochtends een nieuwe bal gebracht. Ook de brandweer helpt het theater uit de brand. Vanmiddag (maandag 14 januari) gaan de spuitgasten het theater opnieuw onder water zetten. “Geweldig dat ze ons willen helpen. Nu maar hopen dat we eind deze week kunnen schaatsen”, aldus Schouten.

Update maandagmiddag 17.45 uur:
De brandweer kwam rond 15.00 uur ter plaatse. Ze hebben met een groot waterkanon de dansvloer weer onder water gezet (zie foto’s en video). IJsmeester Marinus Forkink vertelde dat hij gisteren – met eigen pomp en bron – het theater blank had gezet. “Vorig jaar hadden we nog geen bron en moest de brandweer ons helpen. Vanmorgen was al het water verdwenen”, laat Forkink weten.

”Daarom hebben we wederom de hulp ingeroepen van de brandweer om het baantje snel te vullen met water. Ze hebben binnen een half uur 40.000 liter water opgepompt en op het baantje gespoten. Op donderdag gaat de ijsbaan mogelijk open.”

Eerdere bericht: Theater-ijsmeesters: ”Vorst mag komen”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3388]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Spuitgasten helpen theater uit de brand!”

  1. En dat is twee !!!!
    Hoezo ?? …afgesloten met een speciale bal !!
    Wel eens gehoord van een afsluiter…of geen les gehad na het afgelopen jaar.

  2. Wie gaat dat betalen, toch niet de gemeenschap hoop ik, want als je wil komen schaatsen moet je ook al betalen.

  3. Jan…wat een zeuren of niet….Doen ze wat leuks voor iedereen is het weer niet goed…Dit is zeuren om wat te zeuren te hebben. Je HOEFT niet te schaatsen…….
    Petje af OLT en brandweer! Leuk dat jullie bij willen dragen aan heel veel plezier voor velen!

  4. Iedereen kan GRATIS schaatsen in ons theater. We heffen geen entree. Ook schoolschaatsen kan gratis in ons theater. We ontvangen geen gemeentelijke subsidie, wel support van 750 donateurs. We houden dus onze eigen broek op. De 85 vrijwilligers proberen voor alle doelgroepen in Berkelland iets te organiseren.

    Graag tot zien voor een buitengewone belevenis,

    Raph Schouten, PR & Algemene Zaken Openluchttheater Eibergen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven