Meisjes Boemerang op halve finale NOJK

EIBERGEN – Op zaterdag 9 februari vertrokken we met alle 13 speelsters, waarvan Lieke helaas door een enkelblessure niet kon spelen, om 7.15 uur naar Barneveld. Op deze zaterdag werden er in de halve finale Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen categorie B-jeugd nog in vier sporthallen met 10 teams gespeeld in twee poules van vijf. In onze poule waren wij gekoppeld aan Set-Up, DeVoCo, Pollux en Rivo.  Ondanks deze zware poule hebben we er het optimale weten uit te halen en daar mogen we met z’n allen best trots op zijn. In een poule met allemaal ploegen uit Twente weet je op voorhand, dat het niet gemakkelijk gaat worden.

In de eerste wedstrijd tegen Set-Up werd er heel goed begonnen en had er misschien wel wat meer ingezeten. Met 22-25 werd deze set verloren. Het begin van de tweede set begonnen we niet goed en met name de wissels hadden wat startproblemen. Deze opgelopen achterstand kon niet meer worden goedgemaakt en dus 14-25 voor Set-Up. De tweede wedstrijd tegen DeVoCo (Denekamp) hebben we gelijk gespeeld (12-25 en 25-21). Wat waren we blij en een rondedansje werd dan ook spontaan ingezet. In de derde wedstrijd tegen Pollux hebben we geleidelijk iedereen laten spelen. De eerste set ruim verloren met 12-25, maar de tweede set met 25-22 gewonnen.

Een knappe prestatie tegen de latere nummer twee van de poule. De laatste wedstrijd tegen de poulewinnaar Rivo was erg onsportief van hun kant. Wij hadden daar last van, maar we zijn hier wel heel goed mee omgegaan. We zijn niet mee gaan doen met dat gedrag en het verlies geaccepteerd. De sfeer onderling was weer prima en heb de meiden in een toespraak bij de Mac hierover ook de complimenten gegeven. We hebben deze ervaring samen heel goed neer gezet en ben dan ook erg trots op deze meiden.

Ook wil ik Johan Lindner bedanken voor zijn assistentie en natuurlijk de grote belangstelling van de ouders en zelfs een opa en oma, die ons helemaal in Barneveld kwamen steunen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven