Burgemeester start nieuwbouw in Ruurlo

RUURLO – Op vrijdag 1 maart gaf ProWonen het officiële startsein voor de nieuwbouw aan de Den Oldenhof en Jan Dimmendaalstraat in Ruurlo. Onder toeziend oog van omwonenden en medewerkers van zorginstelling De Lichtenvoorde zorgde burgemeester Bloemen van gemeente Berkelland dat het eerste beton op de fundering werd gestort.

Het nieuwe plan aan de Den Oldenhof en Jan Dimmendaalstraat bestaat uit drie gebouwen die geheel worden verbonden door glazen gangen. Tien cliënten van zorginstelling De Lichtenvoorde vinden er straks onderdak. Architectengroep Gelderland maakte het ontwerp voor de locatie. De architect heeft, bij de ontwikkeling van het plan, samen met De Lichtenvoorde nagedacht over de functionaliteit van het gebouw. Door de glazen gangen zijn straks drie eenheden te zien in plaats van één gebouw. Een voordeel van de glazen gangen is dat de toekomstige bewoners de waterpartij aan de achterzijde van het gebouw goed kunnen zien.

De nieuwbouw is duurzaam en energiezuinig, wat heel goed past op deze natuurlijke plek. Het gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp, die de energie uit de aarde haalt. Er worden zonneboilers geplaatst en het gebouw krijgt PV zonnepanelen voor de stroomvoorziening.

Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen en installatiebedrijf Alferink uit Groenlo voeren de werkzaamheden uit. ProWonen verwacht het gebouw in november klaar te hebben en op te leveren aan De Lichtenvoorde.

[nggallery id=3507]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Burgemeester start nieuwbouw in Ruurlo”

  1. Al dat bouwen is wel leuk maar wanneer wordt er hier op de plek van iliohan in eibergen eens gebouwd? Duurt allemaal zo lang.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven