Jonge fietsendieven slaan toe in Neede!

NEEDE – Zaterdagavond (9 maart) zijn er in Neede drie fietsendieven betrapt. Tegen 23.00 uur probeerden de jonge dieven fietsen te stelen vanaf het Busplein. Getuigen zagen hoe een jongen een fiets optilde en er vervolgens mee wegliep. De personen renden achter de dief aan. Ze waren flink aan het schreeuwen. De fietsendief schrok zich een hoedje en ging er als een haas vandoor (zonder fiets). De dief was tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas met capuchon met daaronder een zwarte broek (spijker) en witte schoenen (te voet). Signalement van de meisjes: Één had een blauwe jas aan met een bontkraag (te voet), andere dame droeg een zwarte halflange jas (zij was te fiets).

De politie zoekt eventuele getuigen. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van het busplein? Of het herkent u de personen na aanleiding van het signalement? Bel dan met 0900-8844. NUB kreeg ook een melding binnen van een fietsendiefstal aan de Borculosewweg in Neede. Bij de bushalte (De Huikert) is een omafiets ontvreemd. Het is niet duidelijk of er nog meer diefstallen zijn gepleegd.

Berkelland wordt de laatste weken vaker geplaagd door fietsendiefstallen. De politie neemt de zaak hoog op. Wijkagent Geertjan Sloots: “Bij onraad moeten mensen meteen 112 bellen. Dan kunnen we de daders op heterdaad pakken.”

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Jonge fietsendieven slaan toe in Neede!”

  1. Misschien moet de gemeente of politie camera’s ophangen. Lijkt me ook normaal dat er cameratoezicht is op de buspleinen.

  2. piet speurneus

    liepen er geen bussen meer op dat tijdstip????en dan ook de huikert.weet niet maar lijkt erop dat iemand de bus naar borculo gemist heeft.dus schot voor de boeg,welke meid heeft een vriend die uit die richting komt.ik help ook denken.

  3. Mijn fiets is ook gestolen die nacht!! Waar Mijn fiets gebleven is, daar heb ik geen idee van maar ik hoop dat de daders snel opgepakt worden want dit kan echt niet meer zo!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven