Leerlingen in de ban van moestuinieren!

EIBERGEN – Moestuinieren is voor jong en oud. Dat werd afgelopen maandag duidelijk op de Willem Sluiterschool. Daar werd het landelijke schooltuinproject officieel gestart. Scholen konden zich afgelopen weken via Schooltuinproject.nl aanmelden. Het doel van dit project is om kids te informeren over de herkomst van gezonde voeding en zelf groente te kweken. De eigenaar van Welkoop Eibergen (die partner is van het schooltuinproject) ging op bezoek bij de Willem Sluiterschool en overhandigde het eerste schooltuinpakket aan groep 1 en 2. Het pakket was rijk gevuld met moestuinspulletjes (zie foto’s en video). Ook het Assink, Julianaschool en de Sterrenboog in Beltrum krijgen deze week bezoek van Ebbers.

“Ik vind het belangrijk dat kinderen weten dat groenten en fruit niet uit de supermarkt of een fabriek komen, maar gewoon uit de grond”, licht Patrick toe. ”Op deze manier gaan ze zelf aan de slag met kweken en zien ze wat er gebeurt. Daardoor gaan ze hopelijk ook het eten van gezonde groenten waarderen. Dit schooltuinproject is een leuke manier om ze op weg te helpen en enthousiast te maken voor de moestuin.” In het pakket dat de scholen ontvangen zit een vierkante-kweekzak. Daarnaast ontvangen ze een boek als handleiding, uiteraard de benodigde zaden, en ook een schepje, plantenstekers, potgrond en een gieter.

Via een online nieuwsbrief wordt iedere school wekelijks begeleid bij het groeiproces. Patrick Ebbers: ”Nu de zon weer gaat schijnen is het ook belangrijk dat kinderen weer lekker naar buiten gaan. Nu kunnen ze bijvoorbeeld aan de slag in hun moestuin. Die kunnen ze nu gaan inrichten en vullen. Maar daarvoor moeten ze wel even de handen uit de mouwen steken.”

Meer info over het project op www.schooltuinproject.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3543]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Leerlingen in de ban van moestuinieren!”

  1. Congratulations Patrick. That is a great project with the sponsors. In Canada we try to grow vegetables with high Vitamin A & C. Why? These are cancer ‘preventers’.
    All the best to you all.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven