Opschoondag: Eibergen is weer schoner

EIBERGEN – Vijftien vrijwilligers van Wildbeheer Eenheid Eibergen en Rekken gingen op zaterdagmorgen 9 maart de strijd aan met zwerfafval. Ze deden mee aan de landelijke opschoondag. De afvalopruimers waren te vinden langs de Haaksbergseweg (N18), Rekkense Binnenweg (tot aan Duitse grens) en de Hoonesweg. In totaal werden er tussen de dertig en vijfendertig vuilniszakken met zwerfafval ingezameld. Gerrit Stomps: ”Opvallend is dat er dit jaar veel minder afval is opgeraapt langs de N18. De berm langs de weg is dus schoner geworden.” De zwerfafvalmannen zijn tevreden over opruimdag in Eibergen. “Je hebt echt eer van je werk”, zegt Stomps na afloop.

Maar wat werd er allemaal aangetroffen in de bermen? Blikjes, plastic flesjes, verpakkingen van snoep en koeken, wieldoppen en autospiegels. “Elk jaar vinden we wel iets aparts. Nu hebben we een tas met een TomTom en een fotocamera aangetroffen. “Mogelijk is dit van diefstal afkomstig.” Wat was het smerigste plekje langs de N18? “Rondom het Gemavo-gebouw lag de meeste troep. Zeker zes vuilniszakken”, aldus Stomps.

Stomps: ”Alle vrijwilligers waren erg enthousiast. Dat mag ook wel een keer gezegd worden. Nu laten ze zien dat ze niet alleen drijven en jagen. Ze doen ook andere dingen in het veld. De gezelligheid staat bij ons voorop. De dag begon met een kop koffie en werd afgesloten met een heerlijke kop soep.”

Foto’s Bennie Simmelink:
[nggallery id=3521]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Opschoondag: Eibergen is weer schoner”

  1. trotse inwoners

    Puik werk heren zag Gerrit Stomps begin week 10 al stiekem prikken. Zijn er nog meer opruimers actief geweest in Berkelland? Is Hans Waijboer ook bezig geweest?

  2. Volkomen terecht dat er Berkellanders zijn die “trots” op hun plaatsgenoten zijn wegens voornoemde, noodzakelijke opruimactiviteiten. Klasse! Bij zulke evenementen blijf ik doorgaans op eerbiedige afstand van deze vrijwilligers en blijven mijn fiets + aanhangertje op stal. Twintig uur per week ben ik nog steeds optimaal gemotiveerd om die rotzooi op te ruimen. Zwerfafval staat op dit moment op de derde plaats van de “nationale ergernis barometer”. Dankbaar werk dus…..
    Ik beperk me zoals vanouds tot de Berkellandse buitengebieden en daarom komen lokaties als Gemavo niet aan bod (blijft binnen de komgrens). In principe wordt alles dat niet ter plaatse door de natuur werd voortgebracht door mij meegenomen. Mijn doelgroepen zijn overigens nog steeds fietsers, wandelaars en hardlopers.
    Met vriendelijke groet,
    Hans Waijboer – Haarlo

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven