ProWonen sloopt zevenenveertig huizen

sloop koppeldijk 2BORCULO – In wijk De Koppel is woningcorporatie ProWonen begonnen met de sloop van zevenenveertig woningen. Fase twee van het wijkplan is daarmee van start gegaan. Als eerste zijn drie woningen aan de Koppeldijk gesloopt. Daarna zijn enkele blokken woningen aan de Prinses Margrietstraat en vijf woningen aan de Prins Bernhardstraat aan de beurt. Vervolgens worden de overige woningen aan de Prinses Margrietstraat, negen woningen aan de Prinses Irenestraat en de woningen op de hoek Koningin Julianastraat met de Prinses Beatrixstraat gesloopt. RGS Slooptechnieken uit Rijssen voert de werkzaamheden uit. Voordat de medewerkers daadwerkelijk beginnen, zetten zij het terrein af met bouwhekken.

Gespecialiseerde medewerkers verwijderen op een verantwoorde wijze alle asbesthoudende materialen. Voor omwonenden is er geen gevaar voor de gezondheid. ProWonen wil de leefbaarheid voor de bewoners in de wijk zo goed mogelijk houden en probeert de overlast te beperken. Blokken woningen worden, waar dit kan, direct gesloopt. Zo probeert de corporatie vandalisme en overlast tegen te gaan.

In de tweede fase van het wijkplan bouwt ProWonen ongeveer 30 woningen aan de Prinses Margrietstraat, Prinses Irenestraat en Koppeldijk. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding voor het ontwerp. De locaties Prins Bernhardstraat en hoek Koningin Julianastraat/Prinses Beatrixstraat worden in een later stadium van het wijkplan ontwikkeld. ProWonen besloot deze woningen alvast te slopen, omdat veel bewoners van deze woningen al zijn verhuisd.

In samenwerking met de Vogelwerkgroep heeft ProWonen vorig jaar verschillende nestkasten in de omgeving van de te slopen woningen aangebracht. Deze compenserende maatregelen zijn vanwege de flora- en faunawetgeving getroffen. Wijk De Koppel in Borculo krijgt een metamorfose. De nieuwbouw van 86 woningen in de eerste fase is bijna afgerond. ProWonen rondt het groot onderhoud van acht deelprojecten uit de eerste fase eind 2013 af.

De gemeente Berkelland is gestart met de herinrichting van de openbare ruimte. Het gaat dan om parkeervoorzieningen, nieuwe riolering, openbaar groen en speelvoorzieningen.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “ProWonen sloopt zevenenveertig huizen”

  1. het gaat heel mooi worden,de huizen die er nu al zijn gebouwd zijn echt leuk om in te wonen.prowonen ga zo door succes met alles

  2. krijgen de nieuwe woningen ook allemaal een gratis zwembad in de kruipruimtes? of toch een constructie fout?
    Beide wijken in Neede en Borculo, zien er al goed uit, begin is er!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven