Riki ten Els door AH in het zonnetje gezet

NEEDE – Albert Heijn heeft vrijdagmiddag 22 maart Riki ten Els (61) letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Op haar laatste werkdag – na precies 33 jaar en drie maanden – werd ze door haar oude werkgever – Johan Temmink – thuis opgehaald (zie foto’s en video). Johan haalde daarvoor speciaal zijn oude oldtimer uit de schuur. Het duo maakte een tochtje door Neede. Daarna moest Riki toch echt nog een paar uurtjes werken. Eenmaal aangekomen bij de Albert Heijn stonden tientallen personeelsleden en de gebroeders Temmink (Albert en Jan) Riki op te wachten. Ze vormden een erehaag en zongen haar toe. Riki was het gezicht van de AH in Neede. “Veel klanten gaan haar missen”, zegt Linda Van Rijn. ”Maar ook wij zullen haar nooit vergeten.”

Needenaar Jaap Imminga hoorde dat Riki vrijdag voorgoed ging stoppen. Hij bedacht zich geen moment en overhandigde een rode roos (zie foto) en bedankte haar voor de fijne jaren. Om 18.00 uur werd er echt afscheid genomen. Dat deed de directie doormiddel van een receptie. Riki was altijd vriendelijk richting klanten en personeel, was in voor een grapje, klaagde bijna nooit, en was heel flexibel. Ze begon 33 jaar terug in de slagerij aan de Ten Broekestraat. Na de verhuizing ging de slagerij dicht en mocht Riki plaatsnemen achter de kassa. Daar is ze nooit meer weggegaan.

“Wat mij het meeste is bijgebleven? Een 2-jarig kindje heeft een pop naar Riki vernoemd. Ze kreeg de pop van haar ouders. Op de vraag hoe ga je hem noemen? kregen de ouders het antwoord: ”Riki van de Albert Heijn.” Riki gaat vanaf nu genieten van haar hobby’s en kleinkinderen. Ze is dol op klootschieten, country-line dansen en fietsen.

Oja, onze reporter Roy Nijman ging vandaag op pad met cameraman Jan Larink. Dit leverde lachwekkende beelden op (zie video).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3553]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Riki ten Els door AH in het zonnetje gezet”

  1. Bas te Velthuis

    Ik ben ook een paar jaar collega van Riki geweest, leuke collega! Als ik bij AH in Neede kwam was het toch ook altijd Riki die even een praatje met me maakt!! Geniet van je vrije tijd Riki en we zien elkaar vast nog wel een keer!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven