Theater ook actief tijdens de oranjemarkt

EIBERGEN – De VVV-Eibergen organiseert weer de traditionele Oranjemarkt op Koninginnedag, 30 april a.s.. Een bijzonder gezellige markt die met meer dan 270 standplaatsen (met ongeveer 250 kramen) uitgegroeid is tot de grootste in de regio! De voorbereidingen  zijn alweer in volle gang en er vinden al vele inschrijvingen plaats op het VVV-kantoor. De markt wordt gehouden op Koninginne¬dag dinsdag 30 april, in het centrum van Eibergen, van 10.00 tot 15.00 uur.

De meeste winkels gelegen aan het marktterrein zijn tijdens de markt gewoon open. Het marktterrein strekt zich uit tot: Grotestraat (Laagte tot en met rondje kerk), Kerkstraat, Kleine Hagen, Hagen, Kluiversgang, Brink en de J.W.Hagemanstraat. In verband met de troonswisseling sluit de Stichting Openluchttheater Eibergen zich dit jaar aan bij de organisatie. De stichting zal in en rondom het openluchttheater leuke, voornamelijk muzikale activiteiten ontplooien. Ook worden er in het theater grote videoschermen geplaatst waarop de abdicatie en de kroning te volgen zijn.

De Oranjemarkt mag gezien worden als een vrije markt: Alles mag (binnen redelijke grenzen) te huur, te koop of ter infor¬matie aangeboden worden. Iets demonstreren wordt zeer op prijs gesteld. Aan de markt kan dus iedereen deelnemen: ondernemers met hun koopjes en aanbiedingen, particu¬lieren met hun spullen van de zolder, kunstbeoefenaars met hun creaties, verenigingen met het promo¬ten van hun doel, kinderen met hun oude speelgoed of met zomaar iets.

De standhuur is € 29,- inclusief kraam. Zonder kraam is € 19,- verschul¬digd. Voor kinderen tot en met de basisschool  zijn de prijzen respectievelijk € 17,- en € 7,-. Muzikanten en muzikantjes mogen geheel gratis een plekje uitzoeken (wel vooraf melden bij de VVV). Geïnteresseerden kunnen zich vóór 23 april a.s. inschrijven op het VVV-kantoor in Eibergen.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Theater ook actief tijdens de oranjemarkt”

 1. Vind het belachelijjke prijzen voor een kraam 29 euro en zonder 19 euro.
  Zelfs voor kinderen vind ik de prjzen te hoog .
  Het moet wel leuk blijven ,zonder kraam gewoon gratis!!

 2. ….. en leuk blijven doet het zeker!
  We mogen met elkaar blij zijn dat deze oranjemarkt nog
  georganiseerd kan worden. Petje af voor VVV Eibergen!
  Deze waren door bezuinigingsdrift bijna uit het Eibergs straatbeeld verdwenen. Door bundeling van krachten door vele vrijwilligers, de Eibergse berkelschippers en o.a. ook de EOV hebben we gelukkig nog een VVV.
  Het vragen van een vergoeding voor kraamhuur / plaatsje is dan ook absoluut gepast. Voor de mensen die hier gebruik van maken zou ik zeggen, paar spulletjes meer verkopen en u bent weer uit de rode cijfers.
  Wens een ieder een goede (en zonnige) oranjemarkt toe.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven