Tweede paasdag: Eieren en kippen kiek’n

EIBERGEN – Toepasselijker kan het niet, op tweede paasdag eieren en kippen kiek’n. Pluimveebedrijf Gussinklo stelt op 1 april haar gehele bedrijf open voor publiek. “We willen op deze manier laten zien waar we mee bezig zijn. Er is veel te doen tijdens de open dag. De dag heeft ook een feeselijk tintje. De kijkersruimte in de overdekte uitloop wordt voor het eerst in gebruik genomen”, aldus Maartje Gussinklo. “Voor de kinderen is er van alles te beleven. Er is een eierzoek- en tikwedstrijd, kinderen kunnen eieren zoeken met de paashaas en er worden eieren beschilderd. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom op de boerderij aan de Borculoseweg in Eibergen. De open dag duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Mensen kunnen tijdens de open dag ook een kijkje nemen in het eierlokaal (zie video). Keurslager Boenders en eetcafé de Klok zijn op tweede paasdag ook aanwezig om bezoekers te laten genieten van allerlei lekkernijen. Maartje: ”Gerwin Starink gaat bijvoorbeeld een kip uitbenen. Het vlees wordt ter plaatse bereid. De Klok maakt lekkere hapjes. Zoals bitterballen met kip en verse mayonaise.”

“Eigenlijk wilden we een grote paasbrunch organiseren. Maar dat konden we helaas niet meer redden. Volgend jaar gaan we dat zeker doen op onze boerderij.” Op dit moment is het extreem druk bij Gussinklo. En dat kan ook niet anders rond pasen. Diverse scholen en verenigingen verkopen nu eieren op de kas te spekken. “Vandaag stond muziekvereniging Euphonia nog op de stoep. Ook de Willem Sluiterschool en Op d’n Esch zijn hier geweest.”

Gussinklo heeft ruim 78.000 kippen. Jaarlijks worden er twintig tot tweeëntwintig miljoen eieren verkocht. Meer informatie op www.gussinklo-pluimveehouderij.nl.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Tweede paasdag: Eieren en kippen kiek’n”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven