Vogelaars zien zeldzame waterspreeuw

waterspreeuw-130302-5EIBERGEN – Het gaat goed met de natuur in Berkelland. Afgelopen dagen zijn vogelaars uit heel Nederland afgereisd naar Eibergen om de zeldzame (zwartbuik)waterspreeuw te spotten. En met succes, de vogel werd waargenomen bij de nieuwe vistrap in de Ramsbeek ( bij de witte brug aan de Apedijk). De vogel werd op foto en video vastgelegd. De waterspreeuw wordt niet zo vaak waargenomen in Nederland. Vandaar de grote interesse.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Vogelaars zien zeldzame waterspreeuw”

  1. Wel leuk dat die vogelaars die locatie naar de media hebben doorgestuurd. Ik kwam net langs die plek. Het zag er zwart van de mensen met camera’s met enorme lenzen die op stoeltjes en half verborgen onder grote groene paraplu’s langs de Ramsbeek zaten.

    Vooral veel Duitsers. En dat vogeltje? Die heeft helemaal geen trek in al dat volk en is ‘m waarschijnlijk allang gesmeerd,

    Volgens mij zagen die vogelaars zelf het beestje ook allang niet meer, want het viel me op dat ze hun lenzen op statieven zowel op de beek zelf als op de bomen gericht hadden.

    Overigens zat dat beestje er al bijna een jaar. ik heb dat destijds bewust niet doorgegeven aan de Vogelwerkgroep, want het was veel leuker om in je eentje naar dat grappige beestje te kijken.

    Klaarblijkelijk en gelukkig (zoals nu blijkt!) was dat tot deze of vorige week niemand opgevallen.

  2. hans schorren

    dit soort vogel heeft vorig jaar ergens bij hemgelo gezeten. misschien gaat het wel om dezelfde.
    stoorde zich toen niet echt aan mensen.

  3. En nu maar snel de omgeving afzetten met bordjes “verboden toegang” zoals dat ook jaren geleden is gebeurd bij de Oude Berkelarm t.h.v. de Joodse begraafplaats toen daar een ijsvogeltje werd gespot. Kunnen de goeroes van de vogelwerkgroep weer mooi ongestoord hun gang gaan.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven