Woningbrand Eibergen blijkt ‘loos’ alarm

sam_0841EIBERGEN – Woensdagavond 6 maart tegen 22.30 uur werd brandweer Eibergen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Esdoornstraat. In een woning was – door een onbekende oorzaak – rookontwikkeling ontstaan. Het korps kwam met één tankautospuit ter plaatse. De spuitgasten hebben het huis uitgebreid onderzocht maar geen brandhaard aangetroffen. Er kwam een ambulance ter plaatse om één van de bewoners – die rook had ingeademd – te onderzoeken. Na het onderzoek heeft de brandweer de woning weer vrijgegeven. Er was opvallend veel politie aanwezig (zie foto). Behoorlijk wat nieuwsgierige mensen stonden op straat te kijken naar het incident.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3510]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Woningbrand Eibergen blijkt ‘loos’ alarm”

  1. Beste Pietje,

    Pas na onderzoek door de brandweer is gebleken dat het om een loos alarm ging..
    Wat als dit geen loos alarm was geweest?

  2. @luuk er was gisteravond 22.30 geen sterveling op de weg !!!

    ta tu ta tu ta tu ta tu ta tu maal 5

  3. @luuk Dan hoeft het nog niet met zoveel kabaal maar bijvoorbeeld alleen bij kruisingen.En zie de reactie van hans geen kip op straat, maar wel een hoop kinderen wakker!!

  4. Was gisteren toevallig daar in de buurt. En er was behoorlijk wat verkeer. Dus niet meer dan logisch dat er bij een huisbrand de sirene aangaat.

  5. @hans en Pietje
    blijkbaar zijn beide heren niet bekend met de wetgeving.

    Een voorrangsvoertuig is volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV 1990) een motorvoertuig in gebruik bij hulpdiensten (waaronder politie, brandweer en ambulance) die de voorgeschreven optische en geluidssignalen (blauw zwaailicht, flitslicht of knipperlicht en twee- of drietonige hoorn voeren om aan te geven dat zij een dringende taak vervullen. Naast politie, brandweer en medische hulpdiensten heeft de minister van Verkeer en Waterstaat nog enkele andere diensten aangewezen die optische en geluidssignalen mogen voeren.

    Het overige verkeer moet een voorrangsvoertuig voor laten gaan. Desnoods moet zo snel mogelijk de weg worden vrijgemaakt. Als dat nodig is voor de uitoefening van hun taak, mogen bestuurders van voorrangsvoertuigen afwijken van de verkeersregels.

    Bestuurders dienen desnoods door rood te rijden (indien dit althans veilig kan) of naar de vluchtstrook uit te wijken indien dit nodig is om ruimte te maken.

    Dit geld dus ook voor s’avonds

  6. Aangezien het een woning betrof is er een grote kans op de aanwezigheid van bewoners..
    In mijn ogen is het dan elke seconde die telt en dus lijkt het me niet meer dan logisch dat ze met de sirene aan rijden.

    Ben zelf ook even wezen kijken en er was toch inderdaad wel aardig wat verkeer op straat rond dat tijdstip.

  7. De Brandweer heeft voorrang en zal geen risico nemen – stel er is wel iets ernstigs – en dus met optische licht en geluidssignalen door Eibergen rijden.

  8. maar wel de kinderen wakker door de sirene ,nou wat een ramp ,stel dat jou kinderen of als je die niet hebt jij zelf in een huis vol rook staat en geen kant meer op kunnen dat verwacht je natuurlijk wel dat de brand weer met veel spoed dus de sirene aan naar jou huis komen jou te redden, dan vind je het vast niet erg dat de kinder in de buurd wakker worden van de sirene of niet pietje ……

  9. Er was meer politie dan brandweer, dat is toch algemeen bekend. De politie komt alleen als er sensatie is. Terwijl ik de brandweer en ambulance toch echt als de hulpverleners zie… De politie loopt met deze gevallen toch altijd in de weg.

  10. @Wouter,
    De politie is erbij om nieuwsgierige mensen op een afstand te houden, want dien lopen anders toch in de weg.
    En wat dacht je van die lui die hulpverleners die belaagd worden……

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven