Controle N18: Tachtig overtreders per uur

EIBERGEN – Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft afgelopen maandag 22 april een langdurige snelheidscontrole gehouden op de Groenloseweg (N18) in Eibergen. De uitslag van de controle was zorgwekkend. De flitskast – ter hoogte van Jasmine Garden – telde gemiddeld tachtig overtreders per uur (dat zijn er meer dan één per minuut). Van 10.10 tot ongeveer 16.00 uur was een politieagent aan het controleren. Er werden 533 bestuurders op de bon geslingerd (54 vrachtwagens en 479 auto’s). De hoogst gemeten snelheid was 100 kilometer per uur (waar vijftig is toegestaan). Ook werden er snelheden tussen de zeventig en tachtig km/u gemeten. De snelheidscontrole telde 2275 passanten. De politie verbaasde zich over de grote hoeveelheid bonnen.

Deel dit artikel:

23 gedachten over “Controle N18: Tachtig overtreders per uur”

  1. Valentino Rossi.

    Prima controle. Hardrijders moeten maar eens weten dat dit anno 2013 niet meer kan . Jan met de pet rijd niet meer te hard, alleen die kakkers met een aso leasbak.

    Prima toch.

    Allaaf

    Needelander.

  2. Deze plek heeft idd niets met veiligheid te maken, is erg makkelijk geld pakken hier.
    Mensen rijden met groen licht vaak met de stroom mee en rijden dan al snel 5 te hard.

    Laat ze een stukje verderop gaan staan, daar zullen ze lang niet zo hoog scoren.

  3. Volgens mij hebben ze weer een target gekregen want ik heb de laatste tijd nog nooit zoveel controles gezien. Wel toevallig crisis, bezuinigingen en de boetes asociaal verhoogd volgens mij krijgen ze dit jaar het geld voor de bezuinigingen wel binnen.

  4. nadat de hermandad de laatste paar dagen flink wat punten heeft gescoord ,lees elders op deze site ,is dit toch wel een triest dieptepunt.probeer daar maar is precies 50 te rijden.dan heb je opeen gegeven moment een file tot aan haaksbergen.helemaal juist peter dit is heel makkelijk scorren .je gaat gewoon in de stroom mee daar.

  5. Sneue plek om te gaan flitsen..
    Net nadat je hebt opgetrokken vanaf de stoplichten om het dorp uit te rijden.

    Ga dan gewoon ergens in een 30KM zone flitsen

  6. Ik dacht dat de politie wel wat beters had te doen, dan steeds van die controles te houden. Ze moeten overal op bezuinigen behalve op controles. Misschien een keer bij het Spieker gaan staan, kijken of er geen fietsen gestolen worden.
    Of gewoon rondrijden, dan zie je vaak veel gevaarlijke dingen dan 5 km. te hard rijden, ook al mag het natuurlijk niet.

  7. laten ze de veiligheid van het fietspad over de oude spoorbaan
    in het dorp maar aan pakken!!!
    daar gebeuren veel meer ongelukken
    dat heeft pas echt IETS MET VEILIGHEID TE MAKEN!!!

  8. Laat ze hier op de huenderstraat maar in de 30km zone gaan staan..brommers en auto’s genoeg die ver boven de 30km rijden terwijl er 3 scholen zitten

  9. Inderdaad …. wat een trieste plek om te flitsen. Nabij scholen en andere plekken voor kinderen/jeugdigen oké, maar hier is nog nooit een ongeluk gebeurd volgens mij.

    Dit heeft weinig met veiligheid te maken maar meer met hoe haal ik snel geld op.nl.

  10. motorhuis 1100 cc

    derde boete al deze week, werken heeft geen enkele zin meer, je word helemaal kapot gecontroleerd, ga binnenkort lekker thuis zitten, allerlei toeslagen aanvragen en lekker beunhazen, heb 20 jaar lang mijn best gedaan, 800 km per week gereden als onderhoudsmonteur voor koelingen ed maar nu is het einde oefening!!!. kutland…..

  11. Als je je gewoon aan de snelheid houd dan krijg je ook geen bon, dus dat gezeur dat het sneue plekken zijn om te controleren vind ik maar onzin. De politie heeft alle recht om te controleren en als wij ons aan de regels houden dan is er niks aan de hand.

  12. thv Motor Eibergen mag je pas 80, dus als je bij jasmine garden 100 rijd dan vind ik dat niet normaal.Want er steken in dat 50 stuk nog steeds fietsers en voetgangers over. Iedereen weet dat er in de bebouwde kom meer risico’s zijn. Ze kunnen beter een roodlicht controle doen in Eibergen, daar kunnen ze veel meer geld mee verdienen 🙂

  13. motorhuis 1100 cc.

    Je bent heel zielig en beperkt in je denken.
    Zou je niet als monteur aan het werk willen hebben.

  14. Niet normaal om daar te gaan staan flitsen, dit is inderdaad makkelijk scoren en de staatskas vullen van de hard werkende man. Regels zijn regels OK, Maar hier is het echt go with the flow over het algemeen.

    Het 100km/u wil ik absoluut niet rechtlullen, dat is weer het andere uiterste.

    Daar flitsen OK maar dan de apparatuur op 65km/h afstellen, zit je daar boven, geen probleem dat je daar een bekleuring voor krijgt maar voor de meesten zal het een snelheid van max 10km/h te hard zijn geweest.

    Dan valt het mij nog mee dat slechts ruim 23% te hard heeft gereden! (de sociale media heeft hier waarschijnlijk ook een grote rol in gespeeld)

    Zou ik ook als ZZPer bij de politie aan de slag kunnen?
    Mijn tarief is dan 5% van de opbrengst aan bekeuringen.
    Rekenvoorbeeld: 30 euro / bekeuring = 533×30=15990 euro!!! daar 5% van = 799.5 euro. Dan bepaal ik zelf wel waar en wanneer ik ergens sta!

    Als ik dan niet te veel ga werken blijf ik net onder de Balkenendenorm.

    BAH

  15. is tog heel makelijk als je 50 mag 50 rijden as je 30 mag 30 rijden as je 80 mag 80 rijden as je 120 mag 120 rijden as je harder rijd dan is bekeurin kreigt eigen schuld

  16. Wat een ge-eikel weer. Ik ben het helemaal eens met RHM. Je moet mensen niet flitsen als ze 5 km te snel rijden. Bullshit!

    Die mensen zijn blij als ze EINDELIJK het laatste stoplicht hebben gehad. En nee, dat heet hier geen verkeerslicht. Want in Eibergen staan die dingen 9 van de 10 keer op rood. En maar wachten, stationair draaien die motoren. Als iedere passant gemiddeld 2 minuten moet stilstaan, zijn dat (2275×2) 4550 minuten. Omgerekend ruim 75 uur stationair draaiende motoren. Vrachtauto/auto gemiddeld 2 liter per uur verbruikend als ze stationair lopen = 75×2 = 150 liter brandstof de lucht ingeknald.
    Wat zijn we druk met het milieu hè overheid! Nee, dat maakt allemaal niks uit, we kunnen beter bekeuringen geven aan mensen die liever op de weg letten dan op hun km-teller.

    Als je écht te snel rijdt verdien je een bon, maar als je 55 rijdt en na correctie 2 overhoudt vindt ik niet dat je 25 euro moet betalen. Om nog maar niet te spreken over de administratiekosten van €7, dat eigenlijk gewoon correctie-compensatie is.

    Ik ben hier maandag niet geweest tijdens de controle, maar ik vindt het wel achterlijk.

  17. bewoner bronbeekstraat

    Weet je waar ze regelmatig moeten controleren?
    Juist de 30 km zone bronbeekstraat/lariksweg en dan vooral in de ochtenduren en avonduren dan pak je echt de acsociale weggebruikers die over de drempels scheuren. En overdag bij de school en kinderdagver!blijf.
    Denk aan de medemens……
    Soms heb je het idee dat er en auto of vrachtwagen je huiskamer in dendert.
    En inderdaad ga vaker controleren bij de stoplichten. Kijk hoe veel er door /het rode licht rijden gewoon ascociaal,…..

  18. Ga al die enorm zware tractoren eens bekeuren die als een idioot over de wegen scheuren!!

  19. motorhuis 1100 cc

    Rob, ga eerst eens terug naar school om fatsoenlijke zinnen te formuleren!

  20. bewoner Rozenkamp Eibergen

    Ook de Kiefteweg is langzamerhand een snelweg aan het worden . Tachtig kilometer is geen uitzondering en ook motoren gieren over de straat!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven