Majesteit opent grappige kunstexpositie!

img_7053EIBERGEN – Hoe bedank je de koningin voor haar inzet? Leerlingen van de Julianaschool bedachten iets ludieks. Als afscheidscadeau werden er afgelopen weken mooie, maar vooral grappige kunstwerken gemaakt (zie foto’s en video). Donderdag 4 april zijn de ‘schilderijen’ en werkjes voor het eerst tentoongesteld tijdens de expositie ‘Bedankt Majesteit’. De expositie – die tot de eerste week in mei te bezichtigen is in de Huve – werd donderdagmorgen op een ludieke wijze geopend. Niemand minder dan de koning en koningin kwamen per koets naar het ontmoetingscentrum. Daar werden ze opgewacht door de jonge kunstenaars en de beheerder van de Huve (Geert van der Veer). Majesteit werd uitgenodigd om een lintje door te knippen. Daarna kregen ze een rondleiding langs de Eibergse kunst.

Leerkrachten Carolien Koning (majesteit) en Niels van Beuzekom (koning) hadden de stoute schoenen aangetrokken. Ze trokken heel wat bekijks tijdens de tocht door Eibergen. Heel wat Eibergenaren dachten. “Waar gaan die twee bijzondere figuren naartoe?” Van der Veer: ”Het was een geweldige opening. Iedereen was enthousiast. Hiermee is meteen de nieuwe expositieruimte geopend.”

Kunstenaars kunnen vanaf nu ook hun kunst exposeren in de ‘huiskamer’ van de Huve. ”Het is toch een hele eer als je werk ergens voor een tijdje mag hangen. We willen kunstliefhebbers graag een plek aanbieden”, aldus Geert. Voor inlichten bel 0545-471217.

De expositie Majesteit bedankt is tijdens werkdagen te bezichtigen. Van 08.00 tot 22.00 uur is de Huve geopend.

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=3586]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Majesteit opent grappige kunstexpositie!”

  1. Zelfs in het verre buitenland !!! hoorden wij over deze schitterende expositie. Wat leuk dat dit koninklijk paar even de tijd nam om naar alle kunstwerken te komen kijken.
    Het ziet er geweldig uit. En ook onze felicitaties aan de Huve met deze prachtige nieuwe ruimte.
    Formidable et au revoir

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven