Opbouw kermis in Eibergen is begonnen

sam_0893EIBERGEN – Woensdagavond was het een drukte van jewelste op de Brink in Eibergen. Kermisexploitanten mochten vanaf 18.00 uur beginnen met de opbouw van hun attracties. Dat gebeurde onder leiding van René Duursma en leden van Stichting Draaimolen. “Alles verloopt voorspoedig. We hebben enkele grote attracties die nieuw zijn voor Eibergen. De Rock-it, The Waterballs en de Coco Bongo. De weergoden zijn ons aanstaande weekend goed gezind. We krijgen prachtig en stralend weer. Kortom, ik denk dat alle ingrediënten aanwezig zijn om van deze kermis een groot succes te maken. Naast de kermis wordt het randprogramma heel erg leuk. De verwachtingen zijn heel erg hoog. Ik heb het net nog even op Twitter gezet”, lacht Duursma (zie video).

Stichting draaimolen heeft een goed gevuld programma samengesteld. Op vrijdag 12 april mogen de ondernemers van Eibergen aftrappen met de ‘bedrijvenborrel’ Bij het Rouwmaat-podium kunnen ondernemers onder het genot van een hapje en drankje netwerken. Om 19.00 uur wordt de kermis officieel geopend door ‘Buurman en Buurman’ (bekend van TV). Daarna (tegen 19.30 uur) kunnen voetballiefhebbers kennis maken met een bekende voetballer (meet & greet). De komst van deze bekende voetballer is mede mogelijk gemaakt door assurantiekantoor Wormgoor.”We gaan nog niet verklappen wie het is. Mensen zijn nu al heel nieuwsgierig. En dat houden we er even in”, zegt voorzitter Niek Boevink.

Zaterdagmiddag komt clown Desalles naar Eibergen. Duursma: ”Deze clown gaat het hele dorp op z’n kop zetten. Mensen zullen zich verbazen over zijn acts. Echt de moeite waard om een kijkje te komen nemen.” Op zaterdagavond zullen de Eibergse artiesten weer schitteren tijdens Eibergen Live. Op zondag kunnen bezoekers weer slenteren langs de marktkramen. ’s Middags is er ook aan de ‘ouderen’ van Eibergen gedacht. Smartlappenkoor Leedvermaak komt dan optreden (om 14.00 uur).

Maandag kunnen bezoekers wederom genieten van I Love Monday. De cafés in Eibergen zullen ook van allerlei activiteiten organiseren.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3605]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven