Politie onderzoekt dumping koperdieven

EIBERGEN – Politie Berkellland heeft zondagmorgen (7 april) een onderzoek ingesteld naar een dumping achter het Gemavo-gebouw (Haaksbergseweg) in Eibergen. Agenten troffen daar – na een telefonische melding van een wandelaar – gestripte kabels, stroomstekkers, fietsslot en een aanhanger aan. Het ging om een behoorlijke hoeveelheid (zie foto’s). Politieagenten ter plaatse maakten foto’s en noteerden belangrijke informatie die moeten leiden naar de dader(s) en de slachtoffers. Het is honderd procent zeker dat de ‘afval’ afkomstig is van koperdieven. De laatste tijd worden er in de Achterhoek en Twente veel koperdiefstallen gepleegd. Daarom nam de politie deze melding hoog op. Korps Berkelland zoekt getuigen die wat gezien hebben.

Heeft u afgelopen dagen iets verdachts gezien in de omgeving van het Gemavo-gebouw. Herkent u de aanhanger (staat waarschijnlijk los van de dumping)? Bel dan met 0900-8844. De personen die het afval gedumpt hebben konden heel gemakkelijk achter het gebouw komen. De bouwhekken waren verplaatst (door de dumpers of iemand anders).

De gemeente Berkelland gaat vandaag of morgen de rommel opruimen (op kosten van de maatschappij).  De politie gaat de eigenaar van de grond en gebouw vragen het terrein beter af te sluiten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3592]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Politie onderzoekt dumping koperdieven”

  1. niet normaal meer word tijd dat nederland weer nederland word regering weg en de grensen weer dicht euro weg en wij moeten weer als echte nederlanders opkomen voor onze rechten en plichten

  2. professionele agenten aanhanger optillen aan het handvat met blote handen. Daders zijn vast klanten van de politie dus eventuele vingerafdrukken zouden dan ook bekend zijn

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven