Veel klachten over hardrijders in Eibergen

tn_dsc09565EIBERGEN – De politie in Berkelland gaat de komende tijd extra controleren op de 30-kilometerwegen in Eibergen. Er komen veel klachten binnen over hardrijders. Afgelopen dagen zijn er al enkele controles geweest. Onder andere langs de Bronbeekstraat. Vijftig rijden in plaats van dertig kost 236,00 euro! De politie start met de controles een nieuw project. De titel is 30/50. Waar moet de politie volgens u gaan controleren op snelheid? Laat het hieronder weten. De wijkagenten kijken dagelijks op deze site! Kom maar op! Update donderdag 20.00 uur: Dit item roept veel reacties op. Er worden al heel wat straten aangewezen waar de snelheid veel te hoog is. Ook is er een discussie op gang gekomen over de 30-kilomrterwegen in Eibergen.

Deel dit artikel:

53 gedachten over “Veel klachten over hardrijders in Eibergen”

  1. Laat de gemeente maar gewoon de limit weer verhogen naar 50, 30 brengt alleen maar irritaties en verwarring! In Neede, Borculo en Ruurlo zijn de grote wegen ook gewoon 50, maar in Eibergen zijn ze helemaal doorgeslagen met 30 km. op alle wegen en met die al die kloten drempels die alleen maar schade brengen aan de auto´s en fietsen!

  2. In woonwijken, niet op straten als de bronbeekstraat waar je als het rustig is gewoon géén 30 kan rijden!

  3. Vooral op de wegen van en naar scholen.Let vooral op ouders die het van de daken schreeuwen ,dit zijn vaak de boosdoeners.Afzetten en zonder te kijken wegrijden ongeacht voorrang of geen voorrang.Met name aan de Klaashofweg, Huenderstraat en Wilhelminastraat en Willemsluyterstraat!

  4. een lieve oma

    gewoon in de leeuwerikstraat daar rijden motoren en autos te snel je moet bang zijn als je per ongeluk je kind los laat en die loopt de weg op en er zal maar een vervoersmiddel aankomen nou dat gaan we dan niet halen hoor zo hard ja en ook de bronbeekstraat met name in de avond uren slippendebanden gaan ze door de bocht niet normaalhup politie aan het werk,

  5. @Pietje
    ik ben het helemaal met je eens, ik ben ook totaal geen fan van al die drempels en zoals je al zegt in sommige gemeentes zijn ze hier helemaal in doorgeslagen 50 waar het kan 30 waar het niet kan zo zou het moeten zijn

  6. Laat men eerst eens de luie moeders en vaders aanspreken die hun grut met de auto naar school brengen. Als je langs een school rijd is 10 km nog te hard soms, aangezien de auto’s kriskras worden neergezet en er geen oog meer is voor het verkeer. Verbied stoppen bij een school, ga lekker lopen of met de fiets.

  7. Humor de mensen die schreeuwen om de controles doen het zelf. Wij zien als buurt bewoners de ouders van de schoolgaande kinderen zelf fout rijgedrag vertonen.
    Ene oom agent gaat u zelf ook de snelheid minderen.

  8. Laat de politie zich zelf eens een keer controleren. Die houden zich ook niet aan de limiet van 30.
    De limiet gewoon weer afschaffen en er weer 50 van maken.

  9. Laat ze dan ook eens de snelheid controleren van die zware landbouwtractoren met tonnen aan gewicht wat ze meetrekken. Vol gas( uitstoot fijnstof schrikbarend en zeker zo ongezond als asbest!) en levensgevaarlijk. Verder is het een oorverdovend lawaai . Vind het een vorm van asociaal gedrag waar iets aan gedaan moet worden.

  10. met name de Klaashofweg en de Vogelenzangstraat, deze wegen gebruik ik dagelijks diverse malen, het is zelfs mogelijk om op de Klaashofweg in te halen, onvoorstelbaar.

  11. Bij scholen is 30 km oke, de rest gewoon weer 50 km, zo niet, dan valt het voor mij onder geldklopperij. Het is heel moeilijk om op lange trajecten de 30 km vast te houden. En gooi die pleuris drempels er ook maar uit, schade verhogende ondingen, bedacht door iemand op de fiets?

  12. Als ze dan ook bij de scholen
    Het parkeer gedrag aanpakken
    En voor de rest gewoon weer 50 dan scheelt
    Dat een hoop irritatie en heeft bijna iedereen er begrip voor

  13. @ Dick Je slaat de spijker op z’n kop ouders die letterlijk aan het eind van de straat wonen brengen de kinderen nog met de auto. Ze worden dan zonder blikken en blozen uit de auto gegooid net los lopend wild.

  14. Alles gewoon 50 maken en dan controleren. Dat is beter dan 30. Woonerf oké, maar gewonen straten, is belachelijk.

  15. wat een geouwhoer weer in eibergen ! ga lekker boeven vangen en schroef het limiet van 30 naar 50 geen enkel probleem..

  16. Mensen Zeur niet!
    Gewoon binnen de bebouwde kom max 30 en laten ze bij scholen parkeerplaatsen maken, zodat de ouders niet meer de straten blokkeren (dat is nog onveiliger) en zorg ervoor dat die grote vrachtauto’s (en tractoren) niet meer door de bebouwde kom rijden, helaas die rotte drempels, maar dit komt gewoon door die aso’s die door de straten racen met auto’s en brommers!

    Leef en laat leven en leer omgaan met normen en waarden en toon respect naar en met elkaar!

  17. Buurtbewoners

    Op de Merelstraat in Neede wordt veelal ook te hard gereden.
    Daarnaast komt er veel vrachtverkeer overheen wat geen bestemming heeft in de wijk. Enkel een snellere route dan over het industrieterrein.

  18. een pluimpje voor de politie
    eindelijk word er eens meer aandacht geschonken aan de snelheden op de 30 km wegen
    en nu maar hopen dat het ook helpt dat het tot die mensen doordringen die te snel rijden op dat soort wegen
    maar nog 1 tip voor de politie ga ook eens op de brink controleren want daar houden ook veel automobilisten zich niet aan de snelheid voor woonerf

    gr. ton

  19. ik vint dat auto in bebauwde kom gewoon zagjes moet reiden ze raasen soms langs ons heen

  20. Ik fiets altijd stevig door en kom vaak samen met de automobilist in de problemen. Haal ik hem in of haalt hij mij in? Auto’s 50 km zodat ze fietsers fatsoenlijk in kunnen halen en drempels weg en de verantwoording bij de bestuurders en allemaal goed uitkijken en aan de verkeersregels houden.

  21. Scheurmonster

    Ik denk dat ik overal maar 15km/h ga rijden, straks tik ik het gas net een mm te ver aan en heb ik een boete van 236 euro!

    Dan heb ik liever een karavaan geërgerde mede weggebruikers achter me aan..

  22. als je s avonds 30 rijd over de lariksweg of bronbeek wordt je INGEHAALD dat heb ik al een paar keer gehad
    en dat is veilig!!!!!!!!
    gewoon 50 op de doorgaande wegen
    en in de wijken 30 aan houden
    (ik laat me ook rustig inhalen ik ga GEEN boete voor te snel betalen)

  23. Borculoseweg/lariksweg..en dan smorgens vroeg..en savonds…het is niet normaal hoe hard daar gereden word.

  24. Waarom is Eibergen tot onder de nagels verslaafd aan auto´s !. Maak alle kassa ’s in het centrum autovrij en de rest van de bebouwde kom auto onvriendelijk. Deze crisis biedt nieuwe kansen geef vanaf nu de minder gesjeesden de ruimte. Met GEZONDE politieke lef kun je meer doen dan met walgelijk hoge boetes. Kom ik alleen niet meer op tv om zestig kilo af te vallen.

  25. Een boete van 236,00 euro is absoluut belachelijk. Staat niet in verhouding met andere straffen die in dit land gegeven wordt.

  26. Rij gewoon veilig, of dit nu precies 30 km/h moet zijn blijft een discussie…..
    Bestuurders met gezond verstand rijden niet met 50 km/h door de straten van Eibergen..

  27. Ik ben het volledig eens dat de snelheid veel te hoog ligt.
    Vooral de Lariksweg en Beltrumseweg zijn levensgevaarlijk.
    Het is niet voor niets 30!! gewoon gas terug of eerder van huis gaan!
    En voor de luie ouders die hun kinderen met de auto brengen heb ik al helemaal geen goed woord over.
    Deze parkeren hun auto`s massaal op de stoepen en in de verboden te parkeren zones.
    Allarmlichtjes aan en wie doet je wat! je bent toch immers je jongvee aan het laden en lossen!
    Laten we dus met zijn allen eerst een stilstaan bij ons eigen weggedrag!
    Ik denk dat we misschien eens flitspalen moeten gaan plaatsen binnen de bebouwde kom, misschien dat het helpt! En daarbij de boetes nog veel hoger maken zodat ieder de fout niet meer durft te maken!
    Het bespaart je daarbij ook nog eens de helft aan brandstof en dus ook aan uitstoot wat dan weer goed is voor het milleu.
    En dat geklaag over drempels word ook zwaar iritant!
    Als je er gewoon met 30 overheen gaat valt het allemaal best mee!

    Mijn advies voor de Politie!
    Dagelijks zwaar controleren en overtreders zonder pardon of waarschuwingen op de bon!!

  28. voorzichtige rijder

    Wauw, dat gaat héél veel mensen geld kosten. Ik ben een voorzichtige rijder en met schoolgaande kinderen is 30 km/pu soms nog te hard. MAAR op sommige wegen is het jammer om 236 euro te moeten betalen. Mijn auto kàn dan gewoon niet 30 rijden, de cruisecontrol kan ik alleen maar vast zetten op minimaal 50 km/pu.
    Een paar jaar geleden heb ik mezelf de opdracht gegeven om nooit meer een bekeuring te krijgen, maar of dat nu gaat lukken….

  29. @ Ruud, het gaat hier helemaal niet over de agrariers….
    Beetje kansloze negatieve uitlatingen heb je hierover, je weet volgens mij niet eens waar je over praat.
    En let wel…. Deze mensen zorgen wel voor het mooie landschap en dat er voedsel komt….
    dus ik zeg…. een keer een beetje respect voor deze mensen lijkt me terecht…

  30. Beukelaan Borculo
    hier wordt zelf te hard gereden door leveranciers van de school.

  31. oja eibergen spant echt de kroon met ze 30 km zones echt doorgaande wegen zelfs 30 wie bedenkt het. doorgaande wegen zou ik het liefst zien als 50 km en woonwijken 30 km

  32. Als je netjes 30 rijdt op de Klaashofweg, word je zelfs door de politie ingehaald, wat mij een tijd terug is overkomen.

  33. Kruiskamplaan word veel te hard gereden
    en niet alleen bij de scholen maar de gehele kruiskamplaan

  34. Het is niet alleen Eibergen waar niet aan de 30km wordt gehouden. Ook in Neede zijn er 30 km wegen waar het dubbele of meer regelmatig wordt overschreden. M.n. in de vroege ochtend, avonduren en weekenden. En dat zijn dan veelal de inwoners zelf.

  35. Ik vind dat de politie ook in neede mag controleren
    Want in neede rijden sommige ook te hard
    Vooral in de 30 zone.s vind ik

  36. zelfs een rijschool houder zegt als je vraagt naar de snelhied van 30 km. Wie rijd er met zo,n slakken gangetje .Toch niemand.

  37. Ik erger me er altijd aan dat mensen op/tegen een drempel parkeren, mag dat wel zo dicht in de buurt van een drempel? Hierdoor is de verkeersdoorstroom nl wel beperkt.

  38. Op de Beltrumseweg, tussen Bronbeekstraat en komgrens. Vanmiddag nog een auto gezien die zeker 100 km/u reed. Echt belachelijk. Sinds de drempels in Eibergen liggen is het een stuk veiliger geworden. Alleen maar omdat de snelheid eruit wordt gehaald. Automobilisten passen zich nu eenmaal niet vrijwillig aan. Asociaal om zo hard langs een kind op de fiets te rijden.

  39. Kijk naar jezelf

    Ze moeten de ouders van de kinderen van De Regenboog en de opvang ernaast eens aanspreken! Elke dag is het weer chaos daar door “wild geparkeerde” auto’s van halers en brengers. Ik rijd er voorzichtig (kan niet eens harder als 30)m.n. om de kinderen en daarnaast om de domme gevaarlijke acties van die bestuurders. Verder volledig respect voor de klaar overs en tijdig op de rem. Naast de schooltijden rijd ik gewoon 50!

  40. Er moet vooral meer gecontroleerd worden in de buurt van scholen op ouders die alle regels aan hun laars lappen zoals te hard rijden, verkeerd parkeren, geen voorrang verlenen en kinderen zonder gordel in de auto.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven