Voor-Beltrum plant eerste koningslinde!

VOOR-BELTRUM – Maandagavond 29 april hebben inwoners uit Voor-Beltrum een koningslinde geplant bij het kunstwerk aan de Grolseweg. Dit gebeurde op geheel eigen wijze (zie video). Bas Hommelink namens Stichting Halfweg: “Vorige week bij de maandelijkse bestuursvergadering kwam het idee naar boven om iets te doen tijdens de troonswisseling. Toen is het plan gesmeed om vanavond de koningslinde te plaatsen.” De linde werd geplant door Michel Reijerink (knuppelkoning), Michelle te Bogt en Carina Rooks (prinsessenpaar). Na het planten hebben Michelle en Carina een steen onthuld met daarop de plantdatum van de boom. Stef Roerdink was ingehuurd als ‘plant-expert’ (zie video). Hij bracht het allemaal met veel humor!

De boom werd keurig en netjes geplant. Na afloop klonk het Whilhelmus (met dank aan het Haksel Kapelle). Inwoners hebben de boom zelf aangeschaft. “Andere kernen krijgen de boom van de gemeente Berkelland. Maar wij hebben dit zelf bekostigd.” Morgen – 30 april – worden er door de gemeente vijf koningslindes geplant. Ruurlo: Aan de Willem Alexanderlaan (wethouder Fred Mulkens gaat met de Oranjevereniging en de buurt om 16.00 uur de linde planten.

Borculo: In het Berkelpark bij het gemeentehuis (burgemeester Hein Bloemen zal daar om 13.00 uur samen met de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen in Borculo de linde gaan planten). De andere bomen zijn te vinden in Eibergen (Borculoseweg), Neede (hoek Haaksbergseweg met de Rondweg) en in Gelselaar (aan de Driessenweg).  De inwoners uit Haarlo hebben ook besloten om op eigen wijze een koningslinde te planten. Dit gebeurt ook op 30 april.

Bij elke boom wordt een plaquette geplaatst, zodat passanten ook over vele jaren nog weten ter ere van welke gebeurtenis de koningslindes zijn geplant.

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=3670]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Voor-Beltrum plant eerste koningslinde!”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven