Zwikkelaarsplein wordt groener dan ooit

dsc04815EIBERGEN – Overal in de gemeente wordt er fors bezuinigd op openbaar groen. Maar niet in Eibergen! Maandag is Helming Hoveniers uit Gaanderen op het Zwikkelaarsplein begonnen met het planten van vierhonderdvijftig Taxussen en meer dan vijfhonderd Cotoneasters. Dat doen ze in opdracht van Becedo Vastgoed Groep. Het hele plein krijgt weer een groene uitstraling. “We zijn zeker drie dagen bezig om alles netjes in te planten. Naast de Taxus en groene bodembedekkers komen er ook mooie Prunus bomen, Hypericums, Mahonias, en hortensia ‘Annabelle’ op de parkeerplaats en rondom de woning te staan. Elk seizoen is het Zwikkelaarsplein publieksvriendelijk”, zegt de eigenaar van het hoveniersbedrijf. Het plein is nog nooit zo groen geweest!

Vijf hoveniers waren maandag de hele dag in touw. Iedereen had een taak. De een moest met een kraan een geul graven, de ander zette de planten erin (zie foto en video). “We hebben dit niet alleen gedaan voor mensen die de parkeerplaats gebruiken. Ook buurtbewoners mogen genieten van het groen. Ze hebben nu een prachtig uitzicht.”

Volgens Helming is de aanleg geen standaard klus. Patrick Helming: ”Becedo investeert flink in groen. Veel gemeenten en vastgoedgroepen kunnen hier een voorbeeld aan nemen.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3645]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Zwikkelaarsplein wordt groener dan ooit”

  1. Goed bezig maar: Menschen, nu netjes omlopen over de paden!!! Dus NIET over de planten lopen.

  2. Het zal mij benieuwe hoelang het groen blijft staan. Dit is natuurlijk een makelijke prooi voor de vandalisten.

  3. Heeft men gedacht aan de inwoners, speciaal kinderen en bezoekers die Astma hebben?
    Als de Taxus geen bessen heeft, is het een ‘mannelijke’ plant en geeft veel stuifmeel (pollen. ) Dit is according the OPALS(tm) scale. Ogren Plant Allergy Scale.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven