Jongens blussen een beginnende brand!

NEEDE – Rick Heidemann en Lucas Hofhuis zijn sinds zondag (5 mei) grote helden. Ze hebben tegen 17.00 uur een beginnende brand geblust bij het Bastion. Met een emmer water werd het vuur gedoofd. Dat gebeurde voordat de brandweer ter plaatse kwam. Ze bedachten zich geen moment en haalden een emmer water om de vlammen te bestrijden. Het brandje was ontstaan naast de ingang van het pand (achter een metalen deur van de nooduitgang). Waarschijnlijk ging het om afval dat in brand was gestoken. De brandweer heeft de jongens hartelijk bedankt voor hun inzet! “Misschien krijgen ze wel een bos bloemen van de burgemeester”, schreeuwt een omstander. De brandweer heeft het pand gecontroleerd maar trof geen brandhaard aan.

Rick en Lucas hadden net zoveel adrenaline als de echte brandweermensen (zie video). Brandweer Neede heeft uit voorzorg een deur van het pand opengebroken (voor verkenning). Bij deze actie raakte een brandweerman licht gewond. Hij had verwondingen aan zijn hand en pols. Een ambulance kwam ter plaatse om de spuitgast te controleren. Hij is niet naar het ziekenhuis vervoerd.

Veel mensen stonden op straat te kijken. Gelukkig is dit verhaal met een sisser afgelopen. Dankzij onze Needse helden: Rick Heidemann en Lucas Hofhuis! Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3682]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Jongens blussen een beginnende brand!”

  1. Inderdaad hier kan onze burgemeester niet onder uit. Bloemen namens bloemen. Schande als hij het niet doet.

  2. Waar is nummer 3 gekleed in een orange t-shirt ik heb deze drie helden hier rond “de waaier” er zelf op aangesproken omdat ze lucifers liepen te spelen en ze ook gevraagd of ze hier de afgestoken lucifers en de rest van de rommel weer wilden opruimen. Er zijn meer mensen die ze hier rond “de Waaier ” hebben zien spelen met lucifers.

  3. goedzo jongens…
    het is wel erg makkelijk om te zeggen dat deze jongens dat fikkie hebben aangestoken.
    dan had de brandweer dat toch wel gemerkt…. wat kinderachtig weer.
    die jongens gaan toch niet een fikkie stoken en dan zelf blussen, dan waren ze wel weg gebleven.
    en daar hangen zovaak “grote” kinderen rond die veel mee puin veroorzaken.. erg makkelijk om deze kids daar de schuld van te geven…. Hulde dat ze een emmer water hebben gehaald…

  4. berkellander

    als het zo is dan hebben ze een goeie les gehad en de schrik van hun leventje. iedereen is jong geweest en meestal loopt het toch goed af.

  5. Voor het moment dat de brandweer daar kwam, liepen die jochies daar rond. Hang jongeren waren er op dat moment niet. Heb 20 minuten daar voor met mijn hond daar langs heen gelopen. Lijkt me dus erg sterk dat de hangjongeren daar wat mee te maken hebben.

  6. overbuurvrouw

    ik heb gezien dat deze jongens de brand hebben aangestoken. ik ben de overbuurvrouw van de Bastion

    deze jongens zijn ook al eens eerder in contact geweest met politie.

  7. ja ja lullen kunnen we allemaal goed in neede, he overbuurvrouw?
    laat dan ook effe de bewijzen zien voor je over een ander oordeelt.
    en wees blij dat het door hun geblust is!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven