Kinderen beplanten unieke kruidenheuvel

img_1750BORCULO – Inwoners uit Berkelland kunnen vanaf nu verse kruiden plukken op de kruidenheuvel bij het gemeentehuis. Leerlingen van de St. Jorisschool en vrijwilligers van IVN waren donderdagmiddag 30 mei flink aan het wroeten in de aarde. Volgens Jelle ter Braak – die het project begeleid – leren de kinderen nu zelf in de natuur bezig te zijn en ook zwarte handen te krijgen. “Dat hebben ze tegenwoordig stukken minder. Doormiddel van deze manier leren ze inplanten en zaaien, dat is best wel leerzaam.” Op de heuvel zijn verschillende soorten kruiden geplant. Bieslook, Munt, Lavendel, Melisse, Ruta, Hyssop, Thijm, en Salie. Ook zijn er diverse groenten gezaaid (zoals komkommer en kalebas). ”Als er straks iemand langs fietst en die persoon wil iets plukken dan mag dat gewoon.”

De nieuwe kruidenheuvel is te vinden in het Berkelpark. Loes Lagendijk (IVN). “De kinderen van groep zes vonden het geweldig. Vooral de geuren sprak de jongeren aan.” De plantjes werden stuk voor stuk in de grond gezet. Vrijwilligers van het IVN schoten de kinderen te hulp. De planten werden geleverd door kwekerij Lageschaar uit Lichtenvoorde.

Op 15 juni kan iedereen de kruidenheuvel en het nieuwe park bewonderen. Dan verzorgt de gemeente een open dag.

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=3744]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Kinderen beplanten unieke kruidenheuvel”

  1. Kosten nog moeite worden gespaard. Het gouden parkje rond het gemeentehuis. Wat kost dit allemaal? En groenonderhoud in rest van de gemeenten wordt geminimaliseerd. Hoe krom steekt alles in elkaar.

  2. Nah Maarten, die kosten vallen volgens mij wel mee. Super initiatief van het IVN. Voor de jeugd een leerzame middag. en voor de gemeente een goedkope tuin. En voor iedereen vrij te plukken kruiden. prachtig toch.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven