Neede heeft jonge zwerfafval-opruimers!

NEEDE – Myrthe, Julia, Meike, Bart en Feducia gaan voortaan zwerfafval opruimen in Neede. Ze schreven een brief aan de gemeente waarna ze materiaal kregen om aan het werk te kunnen. Ze gaan er nu eens in de veertien dagen tegen aan. Hoe kwamen jullie aan dit idee? Julia: ”We vonden dat er veel rommel lag op straat. En toen hebben we een brief aan de gemeente geschreven of we dit konden opruimen. Dat mocht en toen hebben we grijpertjes, vuilniszakken en een container gekregen.”   Feducia: ”De natuur moet veel schoner. Als je ziet wat de mensen aan de Kempersdijk zo maar in de sloot dumpen: een rol tapijt en zelfs een TV! Dat is niet goed. Zo blijft het milieu niet schoon. Al dat vuil zakt steeds verder weg en dan wordt het moeilijker om het op te ruimen.”

Bart zegt: ”We roepen iedereen op om rommel niet zo maar weg te gooien. Je kunt het toch gewoon in de prullenbak doen? En we vragen aan meer kinderen om hetzelfde te doen als wij.” Zijn jullie al begonnen met schoonmaken? ”Ja, maar een paar straatwerkers stuurden ons weg. Wij doen toch ook gewoon ons werk?”

Meike: ”We trekken er eens in de veertien dagen op woensdagmiddag op uit. We willen heel Neede schoon maken, maar we maken er ook gewoon een gezellige dag van.”

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Neede heeft jonge zwerfafval-opruimers!”

  1. iemand uit de buurt

    Myrthe, Julia, Meike, Bart en Feducia wat zijn jullie goed bezig! Dikke pluim en misschien werkt het wel aanstekelijk 😉

  2. Goed bezig, maar denk dat je met 1 in de 2 weke alleen bij het bastion al een dag taak hebt. Maar super initiatief

  3. goed ide van deze jeugd! Als we nu allemaal een beetje ergens voor inzetten is het geen probleem om de straten en pleinen schoon te houden. Goed voorbeeld doet volgen!

  4. Reuze goed. Allemaal samen werken voor een gezonde wereld. Vanuit Canada, mijn beste wensen om een goed voorbeeld te geven aan andere kinderen.
    Good luck,

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven