Oude iepen langs N18 krijgen ‘griepprik’

EIBERGEN – Krijgen bomen ook een griepprik? ”Ja, dat is de juiste benaming voor mijn werk”, zegt Bjorn Olthof die donderdag prikken uitdeelde langs de Haaksbergseweg. Zestien monumentale fladderiepen (tegenover autobedrijf Grooters) kregen vaccinaties tegen de iepenziekte (zie foto’s en video). Met een speciaal pistool werd het biologische vaccin in de boom gespoten. De medewerker van BTL Bomendienst deed dit op een vakkundige manier. Om de tien centimeter werd een prik uitgedeeld. Het werkje trok veel bekijks. Vandaar dat ook NUB even kwam kijken. Aankomende dagen gaat BTL meer iepen in Berkelland injecteren. Dit doen ze in opdracht van de gemeente Berkelland. Die wil voorkomen dat de bomen het slachtoffer worden van de iepenziekte. De iepen langs de N18 zijn zeldzaam vandaar dat Berkelland zuinig is op deze bomen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3747]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Oude iepen langs N18 krijgen ‘griepprik’”

  1. Frederik Puntdroad

    @jan,
    Veel minder dan het verwijderen van deze beeldbepalende bomen zou gaan kosten als de bomen besmet zouden zijn met de Iepenziekte.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven