Snackbar bestolen door frituurvetdieven

EIBERGEN – De eigenaar van snackbar ’t Hagen is moedeloos. In de nacht van woensdag op donderdag hebben frituurvetdieven opnieuw toegeslagen. “Ze hebben twee tonnen met vet gestolen. Normaal wordt dit frituurvet opgehaald door een speciaal bedrijf. Die verkopen het aan een verwerkingsfabriek. Het vet is goud waard en wordt uiteindelijk verwerkt tot biobrandstoffen.” Volgens de eigenaar proberen de dieven grof geld te verdienen. “Ze brengen het vet ook gewoon naar de fabriek. Ze krijgen meer dan vijftig euro per vat.” In april hebben de dieven ook twee keer toegeslagen. “De eerste keer heb ik ze ’s nachts op vier uur betrapt. Maar ze gingen er als een haas vandoor.” Ook Kerkemeijer in Rekken en Borculo zijn het dupe geworden. Robin Kerkemeijer hoopt dat politie Berkelland in actie komt. “Ze kunnen de daders zo natrekken!”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Snackbar bestolen door frituurvetdieven”

  1. Ze hoeven het niet naar de fabriek te brengen
    De oude diesels lopen er zo ook wel goed op

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven