Tuinkeuringen Ruurlo ook buiten de kom

RUURLO – Het voorjaar is in volle gang, de tuin weer wakker geworden na een erg lange winter, dus de keurmeesters van de Berkellandse afdeling van Groei en Bloei gaan weer op pad. In het voorjaar, de zomer en het najaar worden alle voortuinen binnen de bebouwde kom van Ruurlo gekeurd door de keurmeesters. De tuinen worden door drie keer twee verschillende keurmeesters bezocht. Zij beoordelen de tuinen op verschillende onderdelen, zoals: het plantenassortiment, het onderhoud en de opbouw van de tuin.

Naast deze reeds gebruikelijke prijzen en aandachtspunten wordt er dit jaar meer aandacht besteed aan tuinen buiten de bebouwd kom. Deze tuinen worden één keer gekeurd door vijf keurmeesters. Voor de keuringen buiten de dorpsgrenzen werd afgelopen jaar al een voorzichtige start gemaakt door er foto’s van te maken en deze bij de tuinkeuringsavond te laten zien.

”Wij kwamen bijzondere en verrassende tuinen op het spoor, maar er zullen vast veel meer tuinen zijn die de moeite waard zijn. Dat hoeven echt geen gestofzuigde design-tuinen te zijn.  Voor deze keuring komen de keurmeesters niet zo maar langs”, aldus Wim Geurink. U kunt zich opgeven bij Joke Klein Tiessink 0573-441182 of mail [email protected].

Geeft u zich op voor 1 juni. Tuineigenaren binnen de bebouwde kom hoeven zich niet op te geven. De jaarlijkse prijsuitreiking vindt plaats op maandag 7 oktober om 19.30 uur  in zaal “de Tapperij” in Ruurlo.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Tuinkeuringen Ruurlo ook buiten de kom”

  1. Wim Geurink

    Een paar weken terug deden wij deze oproep voor het aanmelden van boerderijtuinen en andere tuinen buiten de bebouwde kom. Er hebben zich mensen aangemeld, maar er kunnen nog meer tuinen bij. U kunt zich natuurlijk zelf opgeven, maar ook anderen kunnen een tuin aanmelden. Mensen die een tuin weten die de moeite waard is, geef het even door. Mensen schromen vaak om zichzelf op te geven. Het zou toch erg leuk zijn om nog een aantal tuinen van buiten de bebouwde kom toe te voegen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven