Verkeerspolitie pakt groot uit bij controle

EIBERGEN – Vijftien agenten (inclusief studenten), drie onopvallende motoren, twee politieauto’s, een radar, en een verkeerslichtcontrole bij de verkeerslichten op de kruising Groenloseweg met de Rekkenseweg. De politie heeft donderdagmiddag en -avond (27 juni) groot uitgepakt tijdens een algemene verkeerscontrole langs de N18 in Eibergen. Honderden verkeersgebruikers werden – tussen 14.30 en 20.30 uur –  gecontroleerd op het terrein rondom de Eibergse brandweerkazerne. “Waarom we nu ook bij de verkeerslichten controleren? We hebben klachten ontvangen vanuit de bevolking. Volgens de melders rijden heel wat bestuurders door rood. Een agent in burger heeft er een tijdje gestaan. Vijf bestuurders werden op de bon geslingerd. Allen reden ze door rood”, aldus een woordvoerder van het VHT.

De politie heeft eenentwintig bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen. Vijfentwintig bonnen: niet dragen gorden. Overige boetes: 25 stuks (diverse overtredingen). De radar bij Jasmin Garden telde 2285 passanten. Honderddertig bestuurders krijgen binnenkort een acceptgiro in de bus. Hoogste snelheid was 79 kilometer per uur (waar vijftig mag).

”We gaan vaker verkeerslichtcontroles houden langs de N18. De verkeerscontrole was geslaagd, we hebben weer heel wat mensen veilig op weg geholpen.” Zo ook acteur en entertainer Jerry Kroezen! (zie video).

Zijn accu zat los, agenten schoten te hulp (dit leverde grappige beelden op). Met een spanband werd de batterij tijdelijk vastgezet.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3819]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Verkeerspolitie pakt groot uit bij controle”

 1. Bekeuring gehad Truus? Of iemand er op zit te wachten is vers twee, maar van een ‘kansloze controle’ is natuurlijk geen sprake. Deze controles zijn uitermate nuttig om te zorgen dat mensen hun zaakjes in orde hebben. Vaak worden er ook diverse openstaande boetes geëind.

  Sommige mensen maken er – wat hun auto etc. betreft – echt een zooitje van. Voor de verkeersveiligheid is zo’n controle uitermate nuttig. Bovendien: als je alles goed geregeld hebt, wat is dan het bezwaar? Dan word je even van de weg afgehaald, alles wordt in korte tijd nagekeken en je kunt daarna al vrij snel weer verder. Wat is het probleem? Je opmerking zelf is daardoor volkomen kansloos; die controles zijn er voortdurend en zullen ook gewoon doorgaan in de toekomst.

  Wel vreemd de opmerking van die agent dat er ‘na klachten’ ineens gecontroleerd wordt op automobilisten die door rood rijden. Sinds die verkeerslichten er staan (een jaartje of dertig, schat ik) rijdt Jan-en-Alleman daar door rood. Een autootje of 50 per uur minimaal (!) en dat bij elk verkeerslicht in Eibergen. Het ontbreken van flitscamera’s zijn hier debet aan. Dan was dit probleem allang opgelost. Een controle van een paar uur heeft nauwelijks zin.

 2. Truus weet je wat pas kansloos is. De zorgpremies stijgen en stijgen omdat er van die ” kansloze bestuurders ” zijn die geen gordel dragen,lading niet goed vervoeren,in onverzekerde auto’s rondrijden en na een ongeluk opgelapt moeten worden in die peperdure ziekenhuizen die wij met z’n allen moeten betalen!

 3. we betalen deze mensen ook nog met ons allen ,sta je stil op deze controle krijg je telefoon geven ze je een bekeuring omdat je zit te bellen in de auto terwijl je stil staat 220euro .ze promoten ook om andere handeltjes op te zetten.

 4. @dirk, helemaal met je eens. Wat te denken van al die bellende en sms ende stuurlui. Eenzijdige ongevallen waarbij de oorzaak niet duidelijk is. Nou ik weet het wel , bellen achter het stuur is vaak de oorzaak . Prima controle, moet vaker gebeuren.

  Allaaf

 5. Deze controles zijn niet normaal meer deze zijn ook totaal niet geloof waardig meer in mijn ogen want in twee maand tijd zijn er al vier van die mega controles geweest dit is puur om geld uit de zakken te kloppen blijkt wel want bellen in een stilstaande auto mag dus ben je dan nog geloofwaardig bezig. Het valt wel op dat sinds het huidige kabinet er zit de boetes verhoogd zijn en er als idioten gecontroleerd word.

  En ondertussen blijven de helft van de belangrijke zaken liggen en dan vind de politie dat ze geen respect meer krijgen hoe zou dat kunnen.

 6. @Truus en Robert,

  Ik ben benieuwd naar jullie reactie als jullie zelf worden aangereden door een te snel rijdende en of bellende automobilist ( het is niet te hopen ).
  Jullie reactie hierboven slaat werkelijk nergens op.

 7. Controle gezien toen ik van mijn werk weer kwam. Niets aan de hand, lekker door rijden. Tja als je je niet aan de regels houdt dan heb je pech. Dergelijke periodieke controles daar heb ik geen probleem mee.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven