Gratis woningcontrole door brandweer

EIBERGEN – Ook brandweer Berkelland doet dit jaar mee aan de Nationale Brandpreventieweken. De hele maand oktober staat in het teken van veiligheidsbewustzijn rondom brand. Ieder jaar worden de weken gekoppeld aan een centraal thema. Dit jaar is de landelijke campagne op senioren gericht. Tot 13 oktober kunnen thuiswonende senioren (60+) in Berkelland zich aanmelden voor een gratis woningcheck. De woningchecks worden gepland medio eind oktober.

Tijdens deze ‘check’ brengt de brandweer een bezoek en bekijkt samen met de bewoner in hoeverre de leefomgeving brandveilig is. De brandweer adviseert over brandgevaarlijke situaties, de plaats van de rookmelder en een mogelijke (alternatieve) vluchtweg. Binnen de regio zijn maximaal 120 woningchecks te vergeven. Aanmelden kan van 2 t/m 13 oktober door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 055 548 3333  (alleen tijdens kantooruren). Er wordt gevraagd naar naam, telefoonnummer, geboortejaar en woonplaats. Met de eerste 120 aanmelders wordt contact opgenomen om een afspraak te plannen voor een woningcheck.

De brandpreventieweken zijn in 1999 voor het eerst gestart met als doel brandpreventie en brandveiligheid onder de aandacht te brengen. De weken zijn een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, de Brandweer Nederland, het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid), Veiligheid NL en het Verbond van Verzekeraars.

U kunt ook zelf de woningcheck uitvoeren. Via een makkelijk te doorlopen checklist kunt u zien hoe brandveilig uw woning eigenlijk is. Natuurlijk kunt u ook eens bij uw familie, buren of vrienden kijken. Hangen rookmelders op de juiste plek en weet u eigenlijk dat de wasdroger met stip op nummer 1 staat van elektrische apparaten die brand veroorzaken? De checklist is te vinden op www.vnog.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven