Hans Pelle: Watertoren moet weer open!

watertoren-goedEIBERGEN – Raadslid Hans Pelle (PvdA) wil graag dat de watertoren in Eibergen weer open gaat voor publiek. Hij stuurde onderstaande brief met vragen naar B&W; ”Zo net voor de jaarwisseling van 2013, kwam ik op een stralende, mooie dag langs de watertoren van Eibergen. Ik realiseerde mij dat ik en vele anderen met mij, hier vroeger naar binnen konden en na een fikse klim van vele treden, door de smalle ramen naar buiten kon kijken, om zo weer te genieten van een prachtig, mooi uitzicht. Echter, naar aanleiding van de aanslagen op 11 september 2001 in Amerika door Bin Laden en zijn Al Qaida groep, besloot Vitens als eigenaar van de toren, de toren in 2002 te sluiten. Men was bang, dat deze groepering naar Eibergen kwam om het water in een opslagtank te vergiftigen. De jarenlange openstelling van de watertoren voor de toerist en “het publiek” door de VVV en “het abseilen” wat gedaan werd door Sportwijzer kwam hiermee te vervallen.

De deuren van deze majestatische watertoren te Eibergen zijn inmiddels nu goed 13 jaar dicht. Na aanleiding van bovenstaande waarnemingen, stelde ik mijzelf de vraag of de argumenten van des tijds, nu nog wel relevant zijn en stelde ik mijzelf de vraag; waarom de watertoren van Eibergen, gewoon weer niet open of een paar dagen per jaar open kan? Ik realiseer mij wel dat er een “terreurdreiging” is, maar die is er natuurlijk altijd en fluctueert. En of Al Qaida nu het vizier heeft gericht op de Watertoren van Eibergen?, ik vraag het mij af. Dan is in mijn optiek boren naar schaliegas een nog veel groter risico voor ons drinkwater.

Vandaar de volgende vragen: Zou u zo vriendelijk willen zijn om met Vitens een afspraak te willen maken en hun in dat overleg te willen vragen of zij bereid zijn om de Watertoren van Eibergen weer open te stellen voor het publiek? Vraag 2: Wilt u ons (blijven) informeren over de standpunten en het resultaat van dit gesprek?

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Hans Pelle: Watertoren moet weer open!”

  1. Ja ik ben er wel voor dan komt er ook miischien wel meer toeristen naar Eibergen toe en dat leverd weer geld op

  2. a leppink graas

    mijn vader heeft vroeger heel lang als kassaman op de watertoren gewerkt samen meteen collega,jaren gedaan
    tot tevredenheid van heel veel toeristen.
    vraag gepensioneerden,er zijn er vast wel mensen die dat willen,en die een beetje kennis hebben van eibergen.
    mijn vader heeft het altijd me plezier gedaan.
    goed idee Hans Pelle.

  3. Niks mis met dit initiatief. Veel meer toeristen zullen er niet door naar Eibergen komen, maar het is ook vooral voor de Eibergenaren zelf leuk.

    @ Jeroen: welke arbeiders?? Er dient gewoon net als vroeger een mannetje bij de deur te zitten (volgens mij was het altijd een vrijwilliger) en bovendien kun je een (lage) entreeprijs vragen.

    @ Maarten: Bijna al jouw reacties zijn hier altijd vermoeiend. Geen idee wat je bedoelt met je opmerking.

    Hans, succes. Ik hoop dat je het voor elkaar gaat krijgen!

  4. Ik vindt het een goed idee en ze mogen er van mij wel iemand die een uitkering van de gemeente krijgt (gem berkellnd.Dan is het een mooie baan toch.

  5. @ Jeroen

    De Rentray gaat dicht? Een paar jaar geleden zijn de jeugdige delinquenten uit de Rentray vertrokken en vervangen door jongeren met een mentale handicap. De Rentray is daardoor gewoon open gebleven.

    Of bedoel je soms de TBS-kliniek Oldenkotte? Da Rentray en de Tbs-kliniek Oldenkotte zijn twee totaal verschillende instellingen, die niets met elkaar hebben te maken. Volgens mij gooi je alles op één grote hoop nu.

  6. Grappig dat raadslid pelle hier zig mee beizig houd (slechte jaren gehad met de naam pelle). Ik zal jullie allemaal even uit de droom helpen. Deze zendmast is door verschillende mensen gesloten, waarom? Omdat hij gebruikt word als nestmast, slechtmilieu slecht voor alles en nu moet hij weer open? Met alle antennes op het dak? blijft raar vinden?

  7. We fietsen er zo vaak langs en vanuit Rietmolen is de watertoren ook goed te zien, we zeggen vaak tegen onze kinderen dat we in de toren zijn geweest, het zou erg mooi zijn als je het voor elkaar krijgt dat de deur weer open gaat
    dan kunnen we samen genieten van het mooie uitzicht!
    Ik denk dat iedereen daar wel een bedrag voor wil betalen!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven