Watertoren waarschijnlijk dit jaar open

 EIBERGEN – Een succesje voor raadslid Hans Pelle (PvdA). Zijn vragen over de mogelijke heropening van de watertoren (zie hieronder) in Eibergen heeft al vruchten afgeworpen. Vitens gaat onderzoeken of de toren langs de Haaksbergseweg (N18) op Nationale Monumentendag (13 en 14 september) geopend kan worden. Hans is letterlijk en figuurlijk blij met de opening. “Binnenkort ga ik in gesprek met het waterbedrijf. Misschien is het wat om één keer in de maand de watertoren open te stellen voor het publiek.” Vitens stelt uit veiligheidsoverwegingen twee keer per jaar alleen een beperkt aantal watertorens open voor publiek, ook op de nationale monumentendag. Tot nu toe nam de watertoren in Eibergen hier niet aan deel. ”Als de plannen door gaan dan kunnen groepen van maximaal tien personen naar boven”, aldus Hans Pelle.

Eerdere bericht: Hans Pelle: Watertoren moet weer open!

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Watertoren waarschijnlijk dit jaar open”

 1. Zo zie je maar weer: nooit geschoten is altijd mis. Mooi resultaat! Denk dat er nog genoeg ouders hun (destijds wellicht nog niet eens geboren kinderen) blij kunnen maken met een klimtochtje – en daarna een prachtig uitzicht – naar één van de bovenste delen van de watertoren. En henzelf ook.

  Ga je daarna met ze ergens pannenkoeken eten (zoiets is gelukkig nog betaalbaar, al zal dat niet voor iedereen gelden) en je hebt de kids een leuke middag bezorgd. Heel wat goedkoper dan de Efteling en dan praat ik nog niet eens over de reiskosten, 😉

 2. mooi dat hij weer open gaat ,maar daarna effe pannenkoeken eten moet je weer kilometers rijden voor je iets gezelligs vind waar je pannenkoeken kun eten, zo veel heeft eibergen niet te bieden volgens mij .dus ook maar gelijk een pannenkoekenhuisje in de toren klein terrasje er bij gezellig toch

 3. @roy

  Pannenkoeken eten bij De Heikamp in Ruurlo (achter het heggendoolhof aan de weg naar Hengelo) is niet alleen erg sfeervol, maar de pannenkeoken smaken er ook erg goed. Daarbij hebben ze – ook nu weer (via o.a. Optimel en kortingsbonnen die we in december allemaal in onze brievenbus hebben gekregen) – eens de actie (die hebben ze vaker per jaar) van ’twee kopen, één betalen’..

  Ruurlo is een stukkie dichterbij dan Kaatsheuvel (Efteling). Eerst de watertoren beklimmen en dan lekker en relatief goedkoop eten. Maak je elk kind blij mee! 😉

 4. Ik stem geen PvdA.
  De PvdA, VVD en CDA hebben het gemeentepaleis in Borculo gebouwd. Als Pelle daar tegen had gestemd was er geld genoeg voor een gouden uitkijktoren in Eibergen die dag en nacht open is.

 5. @edwin,
  Zo is dat. Jammer van dat (veel te) dure gemeente paleis dat ook nog eens voor de helft leeg staat.

 6. Wat heeft het heropenen van de watertoren in hemelsnaam te maken met het bouwen van het (te) dure gemeentehuis? Antwoord: helemaal niks.

  Kun je één raadslid, die nu (weer; na b.v. het in standhouden van het Eibergse paasvuur) iets goeds voor Eibergen doet, verantwoordelijk stellen voor de bouw van dat gemeentehuis? Dan reageer je vanuit emotie en snap je niks van politiek. In politiek dien je je als raadslid soms bij besluiten van je partij aan te sluiten, ook al heb je zelf een andere mening. Zó werkt politiek!

 7. Ik denk dat elk idee om Eibergen te promoten een positieve zaak is en vind ook dat dit niets met het gemeentehuis heeft te maken wat mijn inziens wel een geldverslindend project is.
  laten we maar met zijn allen naar de toekomst kijken en niet blijven zeuren over het verleden. Dus positief nieuws dat de watertoren open zou komen voor publiek.

 8. @roy

  Zorg dan wel dat je die kortingsbonnen van Optimel of dat kortingsbonnetje dat we in december in onze brievenbus hebben gekregen bij je hebt. Anders is het gewoon: twee kopen, twee betalen.

  Maar dan nóg blijft dit pannekoekenhuis een grote aanrader. Je kunt er nog een rondje doolhof, het bosklimpad (erg spectaculair, maar dan ga je wel qua prijs al een stuk omhoog, zie https://klimbosachterhoek.nl/nl/) en (voor de allerkleinsten) de kabouterroute aan vastknopen. Die laatste twee bevinden zich in het bos dat aan de Heikamp grenst.

  Maar goed … we dwalen af. Dit artikel gaat over het heropenstellen van de watertoren. 😉

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven