In memoriam: ‘Dorps-icoon’ Jan te Vogt

BELTRUM – De laatste jaren kwam Jan te Vogt veel in het nieuws. Trouwe deelnemer aan de zwemvierdaagse in Eibergen, verhaal rondom bom onder Beltrum, en de laatste reportage: de klokkendokter. Jan was een geliefd persoon in Beltrum. Vooral zijn mythes en sages over vroeger maakte veel los in het dorp! Hij schreef vele verhalen. Ook werd hij de dorpsgids van Beltrum genoemd. Regelmatig ging hij met groepjes toeristen op pad. NUB heeft vandaag het droevige bericht ontvangen dat de dorpsparel van Beltrum is overleden (op 21 april). Jan te Vocht is 77 jaar oud geworden. Gelukkig hebben de reporters de herinneringen vastgelegd met de camera. Op 2 februari waren we nog op bezoek bij Jan. Hij vertelde met veel passie over zijn liefde voor klokken (zie onderstaande video). Een mooie herinnering… Jan het ga je goed, wij zullen je nooit vergeten!

Eerdere items: Een broodje aap? of ligt er echt een bom?
<<<<<<<<<<<<Zwembad sluit het seizoen bijzonder af

Deel dit artikel:

2 gedachten over “In memoriam: ‘Dorps-icoon’ Jan te Vogt”

 1. Y.F.M.Krabben

  In herinnering:
  Jan te Vogt.
  In januari 2014 maakte je mijn bimbam klok.
  Ik mocht altijd bellen en je zou langs komen om de klok te maken indien dat nodig mocht zijn…
  Hij doet het goed hoor!
  Ook liet je mij al je klokken zien en vertelde de verhalen die daarbij hoorden.
  Indrukwekkend, vol bewondering van mijn kant voor de passie die je daarbij vertoonde.
  Ook je interesse in de mensen.
  Geweldig !!!
  Dank voor deze bijzondere herinnering.
  Rust zacht.
  Y. Krabben.

 2. Dinie Ruesink

  In herinnering Jan te Vogt. Via het zwemmen in het Vinkennest in Eibergen heb ik Jan leren kennen. Ook zal ik nooit vergeten, dat we samen in 2002 een koninklijke onderscheiding ontvingen. Een prachtige dag!! Rust zacht Jan. Dinie Ruesink Eibergen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven