Teller staat op vijventwintig dode eenden

BORCULO – Het is een drama… Elke dag worden er nog dode eenden aangetroffen in de Berkel langs de Burgemeester Bloemersstraat. De dierenambulance en medewerkers van het waterschap halen de overleden dieren uit het water (zie video, zaterdagmiddag 9 augustus gemaakt). ”Het is verschrikkelijk, de teller staat nu al op vijventwintig dode eenden. Vier eenden hebben we kunnen redden. Die worden opgekalefaterd bij een opvangcentrum”, zegt Olette van der Werf. Inwoners en buurtbewoners komen regelmatig poolshoogte nemen als de dames van de dierenambulance langs de oever aan het werk zijn (zie video). “Het is onderhand het gesprek van de dag in Borculo.” Olette geeft aan dat het om botulisme gaat. Het is een bacterie die leeft in zuurstofarm water. “Het enige wat we kunnen doen is dode eenden weghalen en de zwakke dieren oppeppen. Zo kunnen we verspreiding beperken. Maar we delen ook adviezen uit. Mensen moeten bijvoorbeeld niet meer voederen.” In Berkelland zijn meer watervogels gestorven. Laatst nog zeven zwanen in Eibergen.

Eerdere berichten: Zeker tien dode eenden door botulisme

Wijkagent: Zwanensterfte is een raadsel

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Teller staat op vijventwintig dode eenden”

  1. Ja ik geef toe ik ben een leek !. Dat de dames van de dierenambulance hun best doen ja. Misschien kan de redactie meer tips op deze site vermelden.
    Maar het Waterschap en de gemeente staan die hier dan ook machteloos ?. Zuurstofarm water zit daar vis in gaan die eveneens. Als er sprake is van extreme droogte kan ik er nog wat mee. Laatst was een twitter bericht voldoende om de vis in een vijver van een camping weer “lucht” te geven.

  2. Daar is toch geen gesubsidieerde dierenambulance voor nodig? Gewoon oprapen, nek omdraaien en klaar (Dat is veel humaner dan opkalefateren, een wild dier is het niet gewend om door mensen te worden opgepakt en in gevangenschap te worden gehouden. Dit roept heel veel stress=dierenleed op) Wie het zielig vind kan een pomp huren bij Hassink in Neede, een paar uur per dag de pomp laten lopen is genoeg…
    ,

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven