Hof van Eckberge: Bijna diefstal alpaca’s

EIBERGEN – De alpacadieven blijven actief in Berkelland. In de nacht van zondag op maandag 2 maart hebben ze geprobeerd de alpaca’s te stelen bij Hof van Eckberge. Althans, dat vermoed eigenaar Maarten Reimes. ”We ontdekten maandagmorgen dat het hekwerk aan de kant van de Lintveldseweg over een lengte van vier meter was losgemaakt en omgebogen. Aan deze kant van het dierenverblijf lopen de alpaca’s. Dus het vermoeden is groot dat ze de dieren wilden stelen.” Reimes heeft maandagavond op de Facebookpagina van Hof van Eckberge een waarschuwing geplaatst. ”Door er aandacht aan te besteden hopen we dat mensen alert zijn en bij bijzonderheden tijdig de politie waarschuwen.” Mogelijk zijn de dieven zondagnacht gestoord, want de dieren liepen ’s morgens nog gewoon in de weide. Alpaca’s worden de laatste tijd met regelmaat uit weiden gestolen. Begin januari gebeurde dat nog in Neede.

Update 3 maart 20.30 uur:
Wijkagent Geertjan Sloots vandaag op Twitter: @NieuwsuitBerkel n.a.v jullie bericht gesproken met eigenaar en aangifte opgenomen.

Eerdere bericht: Ruim twintig alpaca’s gestolen uit weide

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Hof van Eckberge: Bijna diefstal alpaca’s”

  1. Eerdaags komen de dieven terug en zijn ze alsnog weg,
    Ik kan de eigenaar alleen maar aan raden voorzie een paar dieren van een onderhuidse gps volgsysteem systeem. Twee dieren lijkt mij genoeg .Het moet een bende zijn die het voorzien hebben op deze dieren,Die andere dieren staan al in polen en wachten op al hun broertjes.

  2. @NieuwsuitBerkel n.a.v jullie bericht gesproken met eigenaar en aangifte opgenomen.
    Dat brengt de dieren niet terug en zal het ook nooit
    terug brengen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven