Music Show Scotland te zien in Ahoy

BORCULO – Mystieke mistflarden rond een levensgroot kasteel. Keltische klanken, Schotse kilts, bulderende kanonnen, Riverdance-achtige danspasjes en vooral heel veel doedelzakken. Het Achterhoekse gezelschap The Music Show Scotland – met Borculo als uitvalsbasis – treedt zaterdag 28 maart andermaal op in het Rotterdamse Ahoy. ,,De voorgaande edities waren compleet uitverkocht”, zegt Hans Beerten. ,,Er zijn nu nog enkele kaarten, maar wie dit wil zien, moet wel snel zijn.”

Normaal gesproken treden ze vooral op in de grote Duitse arena’s. Aangezien de meeste zalen hier simpelweg niet groot genoeg zijn, zijn de Achterhoekers en hun show zodoende dan ook maar zelden op eigen bodem te bewonderen. De spectaculaire show is dan ook een regelrecht huzarenstuk. In totaal 250 muzikanten, dansers en vocalisten doen eraan mee. En enkele dagen vooraf rijdt de crew alvast vooruit om het immense kasteel op te bouwen.

,,Om een idee te geven: er zijn tien opleggers nodig om de ruim honderd ton aan materiaal te vervoeren. En er reist bovendien een complete horecakeuken mee om de maaltijden te bereiken van de spelers en crew”, zegt Borculoër Hans Beerten, die samen met zijn broer Benno aan de wieg stond van de show. ,,Het concert is qua opzet vergelijkbaar met André Rieu. Hij heeft met zijn aanpak klassieke muziek in een vlot en modern jasje gestoken en daarmee het grote publiek weten te bereiken.”

Dat is ook exact wat de gebroeders Beerten voor ogen hadden. ,,Niet ergens in een pub of achteraf zaaltje maar in de grote arena’s. Daar hoort deze muziek thuis. In de acht jaren dat het concept nu bestaat, is de Music Show Scotland uitgegroeid tot een show die uniek is in zijn soort en in staat is de hele wereld te veroveren. Een nieuw Nederlands muzikaal exportproduct dus.” De Achterhoekse show is intussen overigens al meermalen op de Duitse, maar ook de Zwitserse tv te zien geweest.

Het publiek komt bij het spektakelstuk veelal oren en ogen tekort. ,,Het is nogal overdonderend als zo’n orkest met bagpipes komt binnen marcheren. Die doedelzakken produceren zóveel decibels. Iedere keer horen we dan ook na afloop enthousiaste reacties vanuit het publiek hoe indrukwekkend de mensen dit vinden.”

Opmerkelijk is ook de muzikale opzet. Er is namelijk niet alleen traditionele Keltische muziek te horen, maar ook populaire popnummers. ,,En uiteraard spelen we echt alles live.” Zie ook: www.musicshow-scotland.nl.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Music Show Scotland te zien in Ahoy”

  1. Deze geweldige,afwisselende prachtige show moet je gezien hebben.
    Het is erg indrukwekkend.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven