Opvallende hondenpoep actie in Eibergen

EIBERGEN – ”Bij de zorg van een hond, hoort ook de afvoer van stront” met deze kreet voert een bewoner aan de Vogelenzangstraat in Eibergen actie tegen de vele hondenpoep op straat. Nou op straat, de drollen liggen vooral op de grasstroken (zie foto’s). De actievoerder ergert zich groen en geel aan de overlast en heeft begin deze week een groot spandoek geplaatst. Daarnaast zijn er bij de hondendrollen vlaggetjes neergezet zodat het goed zichtbaar is waar de drollen liggen. De bewoner hoopt dat deze actie de hondenbezitters – die de poep van hun viervoeter niet opruimen – aan het denken zet en dat ze voortaan de uitwerpselen netjes opruimen. De hondenpoep actie valt goed op, want Nieuwsuitberkelland.nl kreeg maandag 30 maart meerdere tips van voorbijgangers binnen. Heeft u ook last van hondenpoep in de straat? Plaats hieronder dan even een reactie! Misschien kijken de BOA’s van de gemeente wel mee… En gaan ze extra controleren…

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=5423]

Deel dit artikel:

30 gedachten over “Opvallende hondenpoep actie in Eibergen”

  1. Marjolein nijhof

    In borculo bij basisschool noord en in de buurt van het elbrink is het de laatste tijd waardeloos wat poepruimen betreft. Ik heb zelf 2 honden en altijd een rolletje zakjes bij me.

  2. In Ruurlo bij het rondje om de vijver dichtbij de vijverweg ook ontzettend veel.. Als ik de hondenpoep opruim moet ik oppassen dat ik niet in andersmans hondenpoep ga staan.. Helaas staat er ook maar 1 gewone prullenbak.

  3. koppelbewoner

    Koningin Wilhelminastraat in Borculo.
    Op hetvgrasveldje waar kinderen spelen maar toch geregeld een glijdertje maken over de hondepoep die hier ligt…..

  4. Wel een leuke actie van deze mensen!
    Jammer dat ze zelf een kat hebben die wel de hele buurt rond loopt zonder aan een lijntje te zitten… zal deze kat alles netjes op de kattenbak doen?

  5. Het is niet alleen aan de Vogelenzangstraat, ook elders in Eibergen laten diverse honden bezitters hun 4 voeter overal schijten . . . misschien is een foto actie de oplossing. Gewoon de hond en het baasje op de foto. Zijn we er zo vanaf.

  6. Dit schrijven een honden bezitter op Facebook, wie is er nu dan gek.

    Sue Heinen
    24 maart 2013 ·
    Ik ben benieuwd wie er als eerste in mijn versgedraaide drol trapt die midden in het dorp ligt!

  7. maebel wittebroek

    Ketterinksteeg, looproute naar 2 scholen. Kijk er op uit en zie veel te vaak dat mensen niet opruimen. Laatst lag er zelfs hondenpoep op het schoolplein. Schandalig!!!

  8. Wat een drukte weer om een paar hondedrollen in het gras. Ik fietste laatst in NEEDE door de Oudestraat en zag tot mijn verbazing een hoop paardestront midden op straat liggen. Geen mens die zich daaraan stoort want 2 weken later liggen de resten er nog . Waarom discrimineert de gemeente? Hondedrol: bekeuring en paardestront: dat mag gewoon??????????
    Achter een paard kan de eigenaar ook een zak hangen om de drollen op te vangen. Gebeurt in diverse steden ook.

  9. Leonie ten Hoopen

    De groenstroken aan de Lariksweg liggen vol met drollen! Mensen die hun viervoeter daar uitlaten schamen zich ook nergens voor. De hond poept en ze lopen zo door. Als je ze er dan op aanspreekt krijg je een grote mond ook nog!!! Er moet maar eens flink gecontroleerd worden en boetes uitgeschreven worden. Wie weet helpt dat!?

  10. ja, poep ligt overal en teveel! maar dit heeft niks met hondenpoep te maken. brave burgert denkt dat t gemeenteplantsoentje van hem is omdat ie t netjes maait. is ‘zijn’ stukje. zou uit akeligheid een drol met vlag in zn voortuin planten.

  11. Als ik in Neede kijk, staan er mooie bakken, maar zo onlogisch. Hofmaat vijver op de helft van je loop route, Dit is voor de meesten zo ongeveer. Emte stond er altijd 1 voor het gebouw waar je kunt bloedprikken. Niemand die hem zag staan. Terwijl de meeste hem uitlieten bij de Emté op het grasveld. Zo kan ik wel even doorgaan. Oja nu ik het over de hofmaatvijver heb, waarom is het wandelpad erlangs weg???

  12. ik heb geen hond, maar je betaalt honden belasting en moet ook nog de poep opruimen…
    Laten we eens gaan kijken naar de katten die overal de boel onderschijten en piesen, zelfs in andermans tuin!
    Chippen of afmaken!

  13. zie in Eibergen nog steeds( altijd dezelfde ) mensen lopen met twee honden welke lukraak poepen aan de rand van het dorp. Er wordt niets opgeruimd en de bazin kijkt recht vooruit en doet net of het de gewoonste zaak van de wereld is. Het wordt tijd eens namen te gaan noemen , misschien gaat dat helpen

  14. Bij ons in de Magnoliastraat voor voorheen Hondelink en bij Inventi alleen de BOA komt op verkeerde tijden kijken. Ik heb zelf een hond maar kan zelfs hier verschrikkelijk van balen, want wat daar ligt zijn niet van kleine hondjes. De Boa moet op andere tijden gaan kijken.

  15. Bij ons in de groenstroken naast onze woning vinden we ook regelmatig hondendrollen. Het stukje naast het pad is gewoon een hondenpoepplaats schandalig !! Dat de gemeente hier niets aan doet. Misschien is het inderdaad een idee om de baas met zijn hond op de foto te zetten en dit door te sturen naar de gemeente.

    Een bewoner van de Kruiskamplaan.

  16. Wij hebben 3 honden en ruimen altijd op kan we groen en geel ergeren dat sommige mensen het niet opruimen. En dat wij worden aangekeken wandt jullie hebben 3 honden

  17. Wat is nou het probleem, de poep ligt netjes in het gras, waar niemand er last van heeft…. of liggen jullie altijd te zonnen op dat mooie stukje gras.

  18. waarom geen bakken plaatsen hebben de mensen toch een kans om het op te ruimen zoals in neede, ruimen ze niet op dan kun je pas bekeuren.

  19. Belachelijk dat deze bewoner er een probleem van maakt.
    de poep ligt netjes in het gras als hij daar met de maaier overheen gaat vliegt het mooi rond.
    betere bemesting is er niet.
    all
    tijd beter dan poep op de stoep

  20. Hebben we weer eens niks te doen zit men weer achter de geraniums te kijken en dan denken we waar zullen we ons nou weer eens aan gaan ergeren zoek werk en zit niet altijd te zeiken

  21. Mwah gelijk heeft de beste man wel.. Zou zelf ook geen hondenschijt voor mijn deur willen hebben. Baal al van die katten die in mijn tuin overal schijten en graven.. Sponsjes waar zijn jullie nou…

  22. ” gebakken spons”?
    Ben je niet goed? Die honden kunnen er niets aan doen. Je moet bij de bazen zijn. Die nemen de verantwoordelijkheid voor een hond en daar hoort ook de poep bij. Dus gewoon opruimen die handel!

  23. Die mensen die niet begrijpen waar men zich aan stoort, hebben vast geen kinderen die op het gras spelen en daarna met hondenstront in de auto stappen of je huis binnen lopen.

    En Jeroen en Gert-Jan: jullie moeten je beslist eens na laten kijken!

  24. aan de prinsbernhardstraat laat honden bezitters hun hond zelfs poepen in de tuinen van de mensen heel normaal en zeg je er wat van dan krijg je een grote bek ze zijn zelfs te lui om hun om hun grijs of groene clico dinsdag avond weer bij huis halen staat gemiddelt tot vrijdag of zaterdag zo zijn de mensen tegenwoordig maar ik heb nu de oplossing met honden poep ik spaar het nu op tot dat ik het genoeg vinden en gooi dan snacht alles nabinnen via de brieven bus ik last van de poep hun nog veel meer last!!!!!

  25. Jammer dat de redactie niet flauw begint te worden van dit Hondencircus. In minder tolerant Nederland komt de hondenhouder zelf wel met een oplossing en anders is er vast wel ergens een hondenhater om te helpen. Je mag een impulsaankoop (hond) houden maar het hoeft niet !.

  26. buurtbewoner

    Je moet je auto hierdoor bijna midden op de weg parkeren als de passagier wil uitstappen om niet in de drollen te stappen. En als mest heb je hier ook niets aan het gras ziet er niet uit. De bomen gaan er zelf dood aan

  27. Ik denk dat mensen meer kapot maken in de natuur.
    Dat gezeur altijd over honden.
    Katten lopen ook overal en dat kan allemaal wel.
    Ik vind wel dat er geen poep op looppaden, straat moet liggen.
    Dat die meneer de natuur een handje helpt door er vlaggen neer te zetten lijkt me helemaal geen goed plan.
    En dat gras daar hoeft hij niet over heen te lopen of wel?
    je zult wel niet wat anders te doen hebben dan zeiken.

  28. BOA????????

    Wat zijn boa s ik heb ze nog nooit gezien in Eibergen
    Dit zijn geen mensen op de fiets of lopend
    Ik denk dat deze mensen in auto s rondrijden en daar hebben we niks aan
    Dan kom je niet op de juiste plaatsen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven